Demirtaş: Partime yönelik eleştirilerim, arkadaşlarıma güç verme amaçlıdır

img
HABER MERKEZİ – HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden açıklama yaparak partisine yönelik eleştirilerinin 'tamamen arkadaşlarına güç verme' amaçlı olduğunu dile getirdi. 
 
İki gün önce kaleme aldığı makalede kendisi ve partisiyle ilgili eleştirilerde bulunan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, yaptığı eleştirilerin faklı yöne çekilmek istediğine işaret ederek konuya açıklık getirdi.
 
'Partisinin ve halkın izinde' olduğunu ifade eden Demirtaş, 'HDP'yi güçlendirmek hepimizin boynunun borcudur' dedi ve ekledi: ''Bunun dışındaki hiçbir amaç meşru ve haklı olmaz.''
 
Demirtaş açıklamalarında, ''Partime yönelik öneri ve eleştirilerim, tamamen arkadaşlarıma güç verme amaçlıdır. Bunun dışındaki her yorum yanlıştır. Ben her daim, partimin ve halkımın hizmetindeyim. Bunun böyle bilinmesi lazım. 
Şahsıma yönelik yorumlarda da, bütün arkadaşlarım dikkatli bir dil kullanmalıdır. HDP'yi güçlendirmek hepimizin boynunun borcudur. Bunun dışındaki hiçbir amaç meşru ve haklı olmaz.
Kimsenin de HDP'yi zayıflatmaya gücü yetmez. Partimiz en kısa zamanda toparlanacak ve mücadelesini yükseltecektir.'' ifadelerini kullandı.