CHP'li Öztrak : Meclis biran önce toplanmalıdır

img
ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Alınan polisiye önlemler sorunu daha da büyütmekten başka bir işe yaramaz. Polisiye önlemlerle bir kriz çözülmez. Meclis biran önce toplanmalıdır" dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı ardından gündemi değerlendirdi. Döviz kurlarındaki gelişmeleri değerlendiren Öztrak, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "yastık altı döviz ve altınları bozdurma" çağrısını hatırlatarak, "Alınan polisiye önlemler sorunu daha da büyütmekten başka bir işe yaramaz. Polisiye önlemlerle bir kriz çözülmez" dedi.
 
'ÜLKE SİYASİ VE EKONOMİK KRİZ EŞİĞİNDEDİR'
 
Öztrak, "Bugüne kadar TL’deki değer kaybına baktığımızda bunun yansıması Türk şirketlerine yansımıştır. Şimdi borçları ödeme zamanı gelmiştir. 240 milyar dolara ihtiyacımız vardır. Bunun faturası fakir fukaraya çıkacaktır. Vatandaşımız çok endişeli ve mutsuzdur. Ülke çok ciddi siyasi ve ekonomik bir krizin eşiğine gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin aşağılanmasına asla izin vermeyeceğiz. Geminin kaptan köşkünde oturanların işin içinden sıyrılmaya çalışmasını anlamıyor, desteklemiyoruz" diye konuştu.
 
'GEMİ KAYALIKLARA SÜRÜKLENMEKTE’ 
 
Erdoğan'ın yaşanan krize "bu geçmiş krizlerden farklı" demesini eleştiren Öztrak, şöyle devam etti: "Ama hiç de farklı olmadığını asıl sebebin zayıflamış teller olduğu ortaya çıkmıştır. 100 günlük bir eylem planı açıkladılar. Genel başkanımızın yaklaşımı Saray’ın bu olayı dış ve iç mihraklara fatura etmesinin yolunu bozdu. Kaptan köşkünde oturanlar küreklerini millete çektirdikleri gemiyi kayalıklara doğru sürmektedirler. Köprülerde ve otoyollarda döviz cinsinden iş yapanlar asıl döviz baronlarıdır. "
 
"Kamu kuruluşlarının sattıkları malın parasını dövizle ödetenler döviz baronlarıdır" diyen Öztrak, "ABD’nin tehdidine karşı Türkiye’yi bu kadar açık hale getiren kimdir" diye sordu.
 
'MECLİS BİRAN ÖNCE TOPLANMALIDIR' 
 
Öztrak, "Yastık altı döviz ve tehdit yaklaşımı ve alınan polisiye önlemler sorunu daha da büyütmekten başka bir işe yaramaz. Polisiye önlemlerle bir kriz çözülmez. Bir an önce güveni artırma zamanıdır. Tedbirler likidite sorununu bastırmaya dönüktür. Etkisi çok uzun devam etmez. Sayın genel başkanımızın açıkladığı 13 maddelik önlem paketi bir an önce devreye sokulmalıdır. MYK’da konuyla ilgili önlemlerin konuşulacağı bir masa kurduk. Alınacak tedbirleri gerekli yerlere önereceğiz. Atatürk Kurtuluş Savaşı’nın en zor döneminde bile Meclis’ten hükümeti yönetmiştir. Meclis derhal toplantıya çağrılmalıdır" dedi.