CHP'li Ağbaba: Kurultay kavgasından mutlu olan tek parti AKP

img
MALATYA - CHP içerisinde yaşanan olağanüstü kurultay tartışmalarından partinin ciddi bir yara aldığını söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bu durumdan mutlu olan tek siyasi partinin ise AKP ve CHP'nin karşıtları olduğunu belirtti.
 
Olağanüstü kurultay tartışması içerisinde bulunan CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti'ne yaptığı ziyaretinde konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 
 
Ziyarette gazetecilerin sorularına yanıt veren Ağbaba, bir gazetecinin "CHP'deki olağanüstü kurultay tartışmalarına" ilişkin sorusu üzerine “Hiç kimsenin özellikle de hiçbir CHP'linin topluma umutsuzluk aşılamaya, kavga etmeye hakkı olmadığını” söyledi.
 
‘MUTLU OLAN TEK SİYASİ PARTİ AKP VE CHP KARŞITLARI'
 
Ağbaba, seçimlerden çıkıldıktan hemen sonra örgütle, Parti Meclisi ile, partiyle bir değerlendirme yapılmadan böyle bir tartışma başlamasının CHP'ye zarar verdiğini aktararak, şöyle devam etti:
 
"Bu kavgadan mutlu olan tek bir siyasi parti var o da AKP ve CHP'nin karşıtları. Herkes bayram ediyor. 24 Haziran akşamına kadar gece-gündüz demeden çalışan, partiye oy veren insanlara haksızlık yapılıyor. Bir öz eleştiri lazım mı? Kesinlikle lazım. Yanlış varsa bu yanlışların hep birlikte giderilmesi, düzeltilmesi lazım. CHP'yi hiçbirimizin, hiçbir siyasetçinin, konumu ne olursa yıpratmaya, bu tartışmalarla zaman geçirmeye hakkı yok. 24 Haziran'da hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimlerinde CHP, hedeflediği oyu alamamıştır. Bunun bir öz eleştirisi, muhasebesi yapılması lazım. Ama şu anda Türkiye'nin gündeminde başka hiçbir şey yokmuş gibi bütün yandaş medyanın, bütün Türkiye'nin gündeminin bu olması da CHP'nin kurumsal kimliğine zarar vermektedir."
 
'CHP, BU OLAYDAN CİDDİ BİR YARA ALMIŞTIR'
 
Olağanüstü kurultay için imza verenlerin de vermeyenlerin de partinin üyesi olduğunu söyleyen Ağbaba,  "CHP, genel başkanımızla bu konuda bir değerlendirme yapacaktır. Çarşamba günü MYK bir değerlendirme yapacaktır. Ancak bir muhasebe yapmadan böyle bir şeyin gündeme gelmesi, böyle bir tartışmayla Türkiye'nin gündeminin CHP olarak kaplanmasını doğru bulmuyoruz. Türkiye'nin gündeminde çok daha önemli şeyler var. Herkesin sağduyulu hareket etmesi gerekiyor. Sonuç ne olursa olsun gözüküyor ki CHP, bu olaydan ciddi bir yara almıştır, buna hiçbirimizin hakkı yok. Bu konuma AKP bile CHP'yi getirememişti, maalesef kendi elimizle kendi içimizde getirdik. Onun da öz eleştirisini yapmak zorundayız" diye belirtti. 
 
'DİSİPLİN VEYA FARKLI BİR UYGULAMA BAŞLATMAMIZ DÜŞÜNÜLEMEZ'
 
Ağbaba, son olarak gazetecilerin  "Çağrı heyetiyle ilgili bir işlem yapacak mısınız?" sorusuna da şöyle cevap verdi: "Mahkemelik bir durum olur mu bilemem ancak bizim çağrı heyetiyle ilgili disiplin veya farklı bir uygulama başlatmamız düşünülemez, öyle bir şey olamaz, partinin kültürüne de tüzüğüne de aykırı. Yine hep beraber yolumuza devam edeceğiz, sonuç ne olursa olsun. Önümüzdeki dönem nasıl bir değişim olacak onu hep beraber göreceğiz."