Oturma eylemindeki CHP delegeleri: Kılıçdaroğlu kurultaydan kaçamaz

img

ANKARA - CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi yapan kurultay yanlısı delegeler, “Sonuç alıncaya kadar oturmaya devam edeceğiz” dedi.

 
Olağanüstü kurultayın toplanması için imza veren delegeler CHP Genel Merkez binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemlerine süre biçmeyen delegeler, kurultayın toplanmaması halinde her sabah saat 11.00’de Genel Merkez binası önünde oturma eylemi yapacak. 
 
"Değişim ve Umut Kurultayı" için toplanan imzalara ilişkin belgelerin tamamlanması için tanınan süre bugün 17.00'de dolarken, toplanan ve teslim edildiği açıklanan imzalara ilişkin CHP yönetiminin bugün açıklama yapması bekleniyor. Mükerrer imzalar üzerinde duran CHP avukatlarının çalışmalarını tamamlamasının ardından imza sayısı kamuoyuyla paylaşılacak.
 
Kurultay çağrı heyeti, olağanüstü kurultayın toplanması için gerekli olan 622 sayısına ulaşıldığını belirtirken, Genel Merkez tersini iddia ediyor. CHP'nin toplam bin 242 kurultay delegesi bulunuyor. Toplanan imzaların siyasi irade olduğunu belirten çağrı heyetinin bu süreçte bir dizi eylem kararı alabileceğini de belirtiliyor. 
 
Oturma eylemine geçmeden önce açıklama yapan delegeler, sonuç alıncaya kadar eylemini sürdüreceklerini ifade etti.
 
‘GENEL BAŞKAN DEMOKRASİNİN GEREĞİNİ YAPACAKTIR’
 
Kurultayın toplanması için imza veren Samsun kurultay delegesi Fatma Necile Çokay, “Kurultayda Sayın Muharrem İnce’ye imza vermiştim. Hala imzamın arkasındayım. Tüm vatanseverleri imzalara sahip çıkmaya davet ediyorum. Burası demokrasi meydanı ve Genel Başkan mutlaka demokrasinin gereğini yapacaktır” dedi.
 
‘KALEMİZİ ALANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’
 
Bitlis kurultay delegesi Veysi Uyanık, değişim sürecine Bitlis’ten dört imza verdiklerini söyleyerek, “Bizler vermiş olduğumuz imzalarımıza sahip çıkmak için burada toplandık. Biz bu değişim gerçekleşene kadar Cumhuriyet tarihinde olağanüstü kurultay için bu tarihe kadar toplanan en fazla sayıda imza mevcut. Bu 630 imzalarımızın, irademizin tecelli etmesi için bugün arkadaşlarımızla oturma eylemine başlamış olacağız. İstediğimizi kalemizi geri alana kadar mücadelemize devam edeceğiz. Partiyi mahkemeye götürmeyeceklerini söylediler ama ben bir kurultay delegesi olarak bütün yasal haklarımı kullanacağımı kullanacağım ve mahkemeye gideceğim” diye konuştu.
 
‘GENEL BAŞKANIMIZ KURULTAYDAN KAÇAMAZ’
 
Ankara Şereflikoçhisar İlçe Başkanı ve kurultay delegesi Mahmut Celal Ünsal, imzalarına sahip çıkmak için burada oturma eylemini başlattıklarını söyleyerek, “Bugün yaklaşık 630 noter onaylı irademizin sahip çıkmak için buradayız, demokratik taleplerimizin arkasında durduğumuz için buradayız ve sonunu kadar da sahip çıkacağız. Burada olmamızın sebebi herhangi bir taşkınlık çıkarmak için değil, sadece demokratik bir tepkidir. Buna Genel Başkanın da saygı duyacağını düşünüyoruz. Hak ve hukuk diyerek kilometrelerce yol adalet yürüyüşünde bulunan Genel Başkanımızın kurultaydan kaçabileceğine veya türlü bahanelerle kurultay yapmayacağına inanmıyorum. Bugün mutlaka kurultay kararı verilecektir. Bizde buna şahitlik yapmak için geldik” şeklinde konuştu.
 
Bir başka CHP’li delege ise, “İYİ Parti’ye grup kurmaları için 15 milletvekili veren Genel Başkanımız eğer burada üç-beş delege hesabı yaparsa takdirini kamuoyuna bırakıyoruz” diye konuştu.