Bilgen’den İstiklal Marşı polemiğine yanıt: Gündem değiştirilmeye çalışılıyor

img
ANKARA – HDP’nin yemin törenindeki İstiklal Marşı’na katılmadığı yönündeki haberlere yanıt veren Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, öylesi kararlarının olmadığını ve gündem değiştirilmeye çalışıldığını ifade etti.
 
Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin yemin töreninde HDP’lilerin İstiklal Marşı’na katılmadığı yönündeki haberlere yanıt Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen’den geldi.
 
Bilgen, Mezopotamya Ajansı’na (MA) yaptığı açıklamada katılıp katılmama noktasında bir kararlarının olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Biz bütün grup olarak genel kurula katılma konusunda grup odamızdan çıktık, genel kurula geçiyorduk. Önce diğer arkadaşlar yerlerini aldılar sadece eş başkanlar ve onlara refakat yapan grup başkanvekilleri, muhalefet kulisinin girişinde İstiklal Marşı okunmaya başlandığı için orada bekledik. Bittikten sonra içeri girdik. Ama aynı anda içeride bakanlar kurulu sıraları da boştu. Biz gelip oturduktan daha sonra geldiler. Sadece HDP üzerinden bu polemiği yapanlar aslında bu konuyu kriminalize etmeye çalışıyorlar ve gündem değiştirmeye çalışıyorlar.”
 
Böylesi polemiklerle gündemin başka yere çekilmek istendiğine dikkat çeken Bilgen, “Türkiye’nin çok sahici sorunları var, bu ülkede bir tren faciası yaşanıyor ama hala ısrarla İstiklal Marşı üzerinden polemik yapılıyor. Gündem başka bir yere çekilmeye çalışılıyor. Bizim katılmama yönünde bir kararımız olmadığı gibi katılmaya dair de son derece net bir tavrımızda vardı. Bu polemik böyle devam ederse o zaman bakanların neden katılmadıklarını, başbakanın neden katılmadığını da polemik konusu yapılmak zorunda kalınır ki bu nezakete uyan şık bir davranış değil” diye belirtti. 
 
O ana ait fotoğraflara ilişkin de konuşan Bilgen, “HDP’lilerin neredeyse tamamının Genel Kurul Salonu’nda olduğu, sadece eş başkanlar ve grup başkanvekillerinin en ön sırasının boş olduğu görülüyor. Yine bakanlar kurulu sıralarının da tamamen boş olduğu da fotoğraflardan görülüyor” dedi. 
 
NE OLMUŞTU
 
Meclis’teki yemin töreni öncesi İstiklal Marşı’nın okunduğu sırada HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin o sırada salonda yer almaması özellikle AKP’ye yakın medyada HDP’yi hedef alan haberlere konu olmuştu.