Buldan: Bu okul uğur getirdi

img
İSTANBUL - Tutuklu Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş’ın daha önce oy kullandığı okulda oyunu kullanan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Demokratik Türkiye için oyumu kullandım” dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Sultanbeyli’nde bulunan Mevlana Ortaokulu 1147 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Buldan’ın oy kullanacağı okul önünde yüzlerce kişi toplandı. Sık sık, “Selo Başkan” sloganlarını atan yurttaşların coşkusu Buldan’ın okula gelmesiyle arttı. 
 
‘EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER’
 
Okulda seçmenlerle tokalaşan Buldan, oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulundu. Buldan, “Yoğun bir kampanya sürecinden sonra bugün umutla beklediğimiz 24 Haziran'ı nihayet görebildik. Kazasız belasız bir kampanya süreci yürüttük. Ve bu süreç içerisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün seçimlere çok büyük bir ilgi var. Elbette ki Türkiye'nin geleceğini bugün oyluyoruz. Demokratik bir seçim olmasını yürekten diliyorum” dedi. 
 
‘HERKES OYUNU KULLANMALI’
 
Herkesin özgür iradesiyle oy kullanacağına yürekten inandığını vurgulayan Buldan, “Müdahale edilmeden, herkesin kendi iradesiyle oylarını kullanması elbette ki Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli. Demokratik bir seçim olmasını temenni ediyorum. Çünkü geleceğimizin aydınlık bir gelecek olmasını istiyoruz. Demokratik bir Türkiye için bugün oylarımızı kullandık” diye belirtti. 
 
Seçmenlere de çağrıda bulunan Buldan, herkesin oyunu kullanması gerektiğini söyledi. Bir oyun Türkiye'nin demokratik geleceği için çok önemli olduğunu ifade eden Buldan, “Ben bugün Türkiye adına, geleceğimiz adına, yarınlarımız adına, çocuklarımı ve gençlerimiz adına demokratik bir Türkiye olacağı inancını taşıyorum. Çıkacak olan sonuç elbette ki hepimiz için önemli bir sonuç olacak. Ama demokratik bir sonuç olacağına yürekten inanıyorum. Herkese kolay gelsin” şeklinde konuştu. 
 
‘BU OKUL UĞUR GETİRDİ’
 
Bu okulda daha önce HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş'ın oy kullandığını da hatırlatan Buldan, şunları söyledi: “Bu okulda hem 7 Haziran tarihinde hem de 1 Kasım tarihinde şu anda cezaevinde olan sevgili Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş iki sefer oy kullandı. Bize uğur getirdi bu okul. O yüzden ben de onun bıraktığı yerden devam etmek istiyorum. Sevgili Demirtaş bize çok şey bıraktı. Biz bu akşam onu özgürlüğüne kavuşturacağız. Buna yürekten inanıyorum.”
 
Öte yandan bir seçmenin çocuğunu kucağına alan Buldan, “Çocuklarımızın geleceği için de oy kullandım” dedi. 
 
Açıklamanın ardından yoğun ilgiyle okuldan ayrılan Buldan’ın aracı etrafında toplanan yüzlerce kişi, “Bizler HDP bizler Meclis’e” sloganı attı.