İnce: 36 saatlik seferberlik ilan ediyoruz

img
İSTANBUL – CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Burada olan sizler, yarın sabah kaçta sandık başında olacaksınız? Bırak 06.00'yı, 05.00’te. Hatta sağlık problemin yoksa geceden. Hastalanmayacaksınız, acıkmayacaksınız. 36 saatlik seferberlik ilan ediyoruz" diyerek oyunu kullandıktan sonra YSK önüne gideceğini belirtti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin “Biz İstanbul’uz Mitingi” milyonların katılımı ile gerçekleştirildi. Alana gelen milyonlar sık sık “TRT dışarı” diye slogan atarak, TRT’yi yuhaladı. İnce, eşi ile birlikte “Başkan İnce” sloganları eşliğinde platforma çıkarak, kitleyi selamladı. İnce, “Yarın bambaşka bir Türkiye olacak. 50 günde 107’nci miting ve şafak 1, herkese kucaklayan bir Cumhurbaşkanı. Sağcı -solcu, AK Parti'li, CHP'li yok. Aziz İstanbul, sana Maltepe'den baktım İstanbul. Gelincik tarlası gibisin İstanbul. İzmir, Ankara da muhteşemdin ama İstanbul'da 5 milyonsun İstanbul” dedi. 
 
‘GÖZLER VE ALANLAR YALAN SÖYLEMİYORSA BU İŞ TAMAM’
 
Herkesi kucaklayarak, Türkiye’yi üreten bir ülke haline getireceklerini dile getiren İnce, “Topraklarından bereket fışkıran bir Türkiye yapacağız. Mutlu bir Türkiye, barışmış bir Türkiye yapacağız” diye belirtti. “Sokaklar, meydanlar yalan söylemiyorsa bu iş oldu” diyen İnce, “Türkiye umutlarını yeniden yeşertecek” diye ifade etti. Bütün valileri, kaymakamları uyardığını dile getiren İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sizler devletin valisisiniz. YSK, Erdoğan'ın değil. TRT sen benim mitingimi versen ne olur, vermesen ne olur? Gözler, alanlar yalan söylemiyorsa bu iş oldu. Yorgun bir Cumhurbaşkanı değil, taze kan bir cumhurbaşkanı. Meydanlarda 'eyy' diye bağıran bir Cumhurbaşkanı değil, gelecekten bahseden bir cumhurbaşkanı, sürücüsüz arabaları anlatan bir Cumhurbaşkanı. Kıraathane değil, fabrika açacağım diyen bir Cumhurbaşkanı. Kek değil, aş, iş diyen bir Cumhurbaşkanı.”  İnce, cumhurbaşkanı olduğunda 48 saat içinde OHAL’i kaldıracağını ifade etti. 
 
‘BAĞIMSIZ YARGI ŞART’
 
Bağımsız ve tarafsız bir yargı için ne gerekiyorsa yapacağını dile getiren İnce, “Bağımsız bir yargı şarttır” dedi. İnce, konuşmasına şu şekilde de devam etti: “100 gün içinde özel hayatın gizliliğine kimse dokunamayacak. Başkalarının telefonların dinleyip ortalarda gezdirenler ancak sapık olabilir. FETÖ'cü var diye askeri okulları kapattılar. FETÖ'cü hakim var diye hukuk fakültelerine neden kapatmadınız. Yalaka medya. Hemen medyayla ilgili yasal düzenlemeler yapacağız. Kamuda yükselme objektif ölçüleri olacak. Kimsenin mezhebine, başı açık, başı kapalı bakılmayacak. Başörtülü kardeşim bu yalancılara bakma sen. Afiş yaptırıyor. Altına CHP basıyor. Bunlar ahlaksız, namussuz, şerefsiz. Sana söz veriyorum başörtüsünü ister okulda, ister evinde,  ister devlet dairesinde tak.” 
 
‘ERDOĞAN SEÇİLİRSE FAİZ YÜKSELECEK’
 
“Seçilir seçilmez Avrupa'daki başkentleri gezeceğim. AB ile müzakereleri hızlandıracağız” diyen İnce, “Üniversiteleri de böldü. Hemen birleştireceğim. Çiftçiye mazot 3 lira olacak. En düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak. Karadenizli kardeşim fındık 15 lira olacak. 100 gün içinde Cemevleri’nin hukuki statüsünü tanıyacağız. Denizli'de, Bursa'da ve İstanbul'da moda tekstil tasarım atölyesi kuracağız” diye konuştu. İnce, “TÜRKSAT canlı yayın frekansına sabotaj yapıldığı bilgisi geldi. Erdoğan, gidiyorsun delikanlı ol öyle git. Gitmenin de bir şerefi var. Yarın akşam Erdoğan seçilirse faiz yükselecek. Yarın akşam Recep Tayyip Erdoğan seçilirse, piyasalarda panik artacak faiz, dolar yükselecek. Euro yükselecek, beton ekonomisi devam edecek. Erdoğan kazanırsa telefonlarınız dinlenmeye devam edecek, korku düzeni devam edecek” diyerek kindar nesiller yetişeceğini söyledi. 
 
‘İNCE KAZANIRSA TÜRKİYE KAZANACAK’
 
Yarın kendisinin kazanması halinde vaatlerini sıralayan İnce şunları söyledi: “İnce kazanırsa; üretim artacak, dolar düşecek, faizler inecek, euro inecek. Yarın akşam İnce kazanırsa, devlet kemer sıkacak, vatandaş değil! Beyin göçü duracak, bağımsız mahkemeler gelecek, tencereye et girecek et. İnce kazanırsa, İstanbul'un bütün parklarında çocuklarımız, gençlerimize uyuşturucu satıyorlar 100 gün içinde kökünü kazıyacağım. Yarın akşam İnce kazanırsa, sadece İnce kazanmayacak! AK Partili, MHP'li HDP'li, İYİ Parti'li, Saadat Parti'li kardeşim kazanacak. İnce kazanırsa, Türkiye’m kazanacak.” İnce, mitinglerinin hiçbir kanal tarafından canlı verilmemesine de değinerek, “Bunları bugün bu canlı yayını engelleyenleri, canlı yayında yargılayacağız. Bağımsız yargıya göndereceğiz. Ne yaparsan yap sonuç değişmeyecek! Yarın oy pusulası bedava, aziz milletim, mühür bedava. Alacaksın eline mührü basacaksın İnce'nin üzerine mührü, kurtulacaksın bu işten. 24 senedir İstanbul'u yönetiyor, 16 senedir Türkiye'yi yönetiyor, geldiğimiz noktaya bakın” diye konuştu. Erdoğan’ın yaptıklarını anlatan İnce, “Erdoğan, sen değişince düzelir” diye belirtti. 
 
‘ERDOĞAN’IN YAPTIĞI KÖPRÜDE HIRSIZLIK VAR’
 
İnce, “Köprü meselesi var şimdi. Erdoğan gibi faşist bir adam 5 milyonu görünce, 'kesin yayını' diyor. Demirel'in yaptığı köprüden bayramda bedava, Erdoğan'ın yaptığı köprüden parayla geçiyoruz. Erdoğan'ın yaptığı köprüden 228 liraya geçiyoruz. Yani Erdoğan'ın yaptığı köprüde hırsızlık var” diye ifade etti. İnce, “Sen diyor Yalova'ya giderken Osmangazi pahalıysa geçme, sandalla geç diyor. Sen nasıl bir yalancısın Erdoğan. Esenler'den geçen otobüse zorunlu tutuyorsun. Kamyoncu, otobüsçü nasıl geçecek? Yakında şunu derse şaşırmayın. Şehir hastaneleri diyor ya. Yüzde 70 doluluk garantisi. Parası olan gitsin diyecek. Parası olan yaşasın diyebilir” diyerek kendisinin memlekete kalite getireceğini söyledi. 
 
Her gittiği yerde Erdoğan'a seslendiğini dile getiren ve bir seçmenin uzattığı soğan ile patatesi gösteren İnce, “Gel ekonomi tartışalım dedim. Gelemedi. Çakma lider bu. Faizler yükselince, faiz lobisi dedi. Şimdi de soğan lobisi mi diyecek. Ustaya bakın ustaya. Soğan doları geçmiş. Çakma usta” diye konuştu. 
 
’OYUMU KULLANIP YSK ÖNÜNE GİDECEĞİM’ 
 
“Burada olan sizler, yarın sabah kaçta sandık başında olacaksınız?” diye soran İnce, “Bırak 06.00'yı, 05.00’te. Hatta sağlık problemin yoksa geceden. Hastalanmayacaksınız, acıkmayacaksınız. 36 saatlik seferberlik ilan ediyoruz” diye seslendi. İnce, Yalova'da oyunu kullandıktan sonra YSK'nin önüne gideceğini belirterek, “'Erdoğan kazanınca bırakmazmış!' geç o işleri geç. Bu devlet sahipsiz değil. Demirel, 6 kere kaybedip nasıl gittiyse sen de gideceksin” dedi.  
 
Miting alanına giremeyen yüzbinler İnce'nin konuşmasını yollarda dinledi.