EMEP: HDP'nin barajı aşması ülkenin demokratikleşmesidir

img
ANTEP – Tutulduğu ev hapsinde seçimleri değerlendiren EMEP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, "HDP’nin barajı aşması Kürt sorununun demokratik yollarla çözümünü ve ülkenin demokratikleşmesini sağlar" dedi.
 
Türkiye’nin, himayesindeki selefi gruplarla girdiği Efrin’e ilişkin sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamadan dolayı ev hapsi verilen Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, yarın yapılacak seçim sürecini 7 Haziran 2015 Genel Seçimine benzetti. HDP’nin barajı aşmasının tek adam ve tek parti rejiminin yıkılması olacağını kaydeden Türkmen, Emek Partisi olarak seçimlerde "Bir oy Demirtaş’a Bir oy iHDP’ye" vereceklerini hatırlattı.
 
‘İKTİDAR HALKA ARTIK TEPEDEN BAKIYOR’
 
Ülkede 7 Haziran’ı yaşama korkusu olduğunu belirten Türkmen, Erdoğan’ın katıldığı programlarda yaptığı gafların ve skandal açıklamaların bunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Türkmen, "Onların gözünde, bu halk, biz, ne dersek ne yaparsak bize İnanır. İktidara ilk geldiklerinde halk yanlısı, halkın içinden gelme propagandalarını düşündüğümüzde; gelinen noktada halka ne kadar tepeden baktıklarını ve halkın aklıyla nasıl alay etmeye başladıklarını görebiliyoruz. Buda bize iktidarın halka artık yalandan ve iftiradan başka bir şey veremeyeceğini gösteriyor” dedi.
 
‘İKTİDAR GİTMEZSE KRİZİN FATURASI EMEKÇİYE ÇIKACAK’
 
İktidara olan desteğin azalmasında ki en büyük etkenin kötü giden ekonomi olduğunu düşünen Türkmen, “Bunu da bizzat bu ülkenin ekonomi bakanı söylüyor. Eğer ülkeyi batışa doğru götüren iktidara 24 Haziran'da son veremezsek, iktidar seçimlerden sonra oluşacak krizin bütün ağır faturasını emekçi kesime kesecektir. Yine olan emekçiye olurken, iktidarın zenginlerine bir şey olmayacaktır” diye konuştu.
 
‘GERÇEK BİR HALKÇI İKTİDAR İÇİN OYLAR HDP’YE’
 
Erdoğan’ın gizli toplantı görüntülerinde ortaya çıkan HDP’yi barajın altında bırakmaya yönelik söylemlerine de değinen Türkmen, şöyle devam etti: “O görüntüde parti örgütüne de özel çalışma yapılması için talimat veriliyor. Biz Emek Partisi olarak zaten seçimlere dair tutumumuzu uzun süre önce kamuoyuna açıkladık. Biz diktatörlüğe son vermenin yolunun HDP’ye ve Demirtaş’a oy vermekten geçtiğini savunuyoruz. HDP’nin barajı aşması, mecliste yer alması, Kürt sorununun demokratik yolla çözümünün imkânlarını  yaratır ve Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından da son derece önemlidir.”