Erdoğan Demirtaş’ı hedef aldı: Aday olma şartlarını değiştireceğiz

img
YALOVA - Yalova mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, Demirtaş’ı hedef alarak, “Zaten şu seçimi bir atlatalım aday olmama şartları arasına tutuklu olmayı da koyacağız. Burası yol geçen hanı mı ya?” diye konuştu. 
 
AKP'li Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Yalova mitinginde konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada bir kez daha tutuklu HDP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ı hedef aldı. Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle: “Kardeşlerim Yalova’nın bir milletvekili var. Şu anda cumhurbaşkanı adayı. Kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? Bu kişi 4 dönemdir Yalova milletvekili. Partisinde grup başkanvekilliği yaptı. Genel başkan adayı da oldu. Peki bu kişinin Yalova’ya kazandırdığı bir şey var mı? Şehrimize tuğla üstüne tuğla koymuşluğu var mı? Şehrimizdeki eserlerin altında kimin imzası var. Benim var, AK Parti’nin var. 
 
Ama hakkını yemeyelim. Bu milletvekilinin Yalova’ya hayrı dokunmamış olsa da yaptığı başka şeyler var. Edirne’de cezaevi ziyareti yapıyor. Terör örgütünün arkasında olan malum partinin genel başkanını ziyaret ediyor. Benim milli inançlı Yalovalı kardeşim böyle birisini kesinlikle desteklemez. Bırakınız çıksın diyor. Ya sizin zaten millilik diye bir derdiniz yok. Bay Kemal Hakkari’de bir tane Türk Bayrağı olmadan miting yaptı. Bay Muharrem de Diyarbakır’da malum partinin desteğiyle miting yaptı. Bu kişi 6-8 Ekim’de Diyarbakır’da dökülün sokaklara demek suretiyle 53 kardeşimizin ölmesinden sorumlu değil mi? Ya bunlar katillerle beraber, teröristlerle beraber.
 
ŞARTLARA TUTUKLU OLMAYI DA KOYACAĞIZ
 
15 yaşında Yasin Börü evladımızı öldürdüler be. Et dağıtıyor. Arabayla üzerinden geçip geldiler. Kim? İşte şu anda içeride bulunan kişinin başını çektiği kesim. Cumhurbaşkanı adayı oldu o zaman serbest bırakın. Böyle bir adalet olur mu? Zaten şu seçimi bir atlatalım aday olma şartları arasına tutuklu olmayı da koyacağız. Burası yol geçen hanı mı ya?
 
Bir Yolava’lının böyle bir kişinin yanında ne işi olabilir. Geçen Diyarbakır’a gitti. Kendisini karşılayanların tamamına yakını Edirne’deki adamın taraftarıydı. Israrla bu kişiyi cezaevinden çıkartmaya çalışıyor.
 
BEN ANAYASAYA GÖRE BAŞKOMUTANIM
 
Ben Anayasaya göre aynı zamanda başkomutanım. Milletim bana inşallah 24 Haziran’da milletim bu unvanımı tazelerse milletimle beraber yürüyeceğiz. Ama kalkıp da sen İsmail Metin Paşa’ya bu tür terbiye dışı bir ifadeyi kullanamazsın. O Gabar’da, Cudi’de Tendürek’te vatan, millet düşmanlarıyla savaşırken sen kalkıp da ona bu tür bir yaklaşımda bulunamazsın. Benim bildiğim, tanıdığım Yalovalı 24 Haziran’da gereken desteği vermelidir. Yalova oyu senden alıp hizmeti bölücü terör örgütüne yapan bu kişiye gereken dersi veriyor muyuz?
 
BU OYUNU SİZ BOZACAKSINIZ
 
Ben Yalova’daki Güneydoğulu, doğulu kardeşlerimize özellikle söylüyorum. Bu oyunu bozarsanız siz bozacaksınız. Siyaset sürekli yalan söyleme, dün ak dediğine kara deme sanatı değildir. 
 
BİR MÜJDE VEREYİM, AKINCI UÇAĞIMIZ GELİYOR
 
İHA’lar nasıl çalışıyor, SİHA’lar nasıl çalışıyor. Bir de müjde vereyim. Şimdi bizim Akıncı uçağımız geliyor. Bu hiç kimsede yok.  Amerika bize vermedi, İsrail’in verdikleri arıza yaptı. Şimdi kendimiz seri üretiyoruz. Tendürek’te İHA’lar işareti veriyor. SİHA’lar vuruyor. Akıncı çıktığı zaman inşallah durum daha farklı olacak.”
 
'YAHU BAY ERDOĞAN'
 
CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye sürekli "Bay Muharrem" diye seslenen Erdoğan'ın, konuşması esnasında "Yahu Bay Erdoğan" dedikten bir süre sonra konuşmasını düzeltmesi dikkat çekti.