Akşener: Lüks arabalardan indireceğim onları

img
AYDIN - Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, hükümete yüklenerek “Lüks arabalardan indireceğim onları. Benim emekli kardeşimin cebinden çıkan parayla lüks hayat yaşamak yok” dedi. 
 
İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında Aydın’da miting düzenledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin doların yükselmesiyle ilgili konuşmalarını hatırlatan Akşener, “Bir ekonomi bakanı var ne söylediğini bilmiyor. Dolarla işimiz yokmuş. Şu an Türkiye'de bütün alım satımı dolarla oluyor. Sanayici de aynı durumda. Milleti tarlasına da küstürdü bunlar. Turizm kenti Aydın . Turizmi geliştireyim derken doğayı bitiriyorlar. Menderes nehrinin içine tükürdüler. Ekonomimizin içine tükürdükleri gibi” dedi. 
 
‘BORÇLAR SİLİNECEK’
 
Çiftçilere vaatlerde bulunan Akşener, “Yandaş müteahhitleri zengin etmek için yola çıktılar. Hani şu milletin anasına sövenleri. 4.5 milyon insan takipte. Kredi kartı borcu olanların, öğrenci, işsiz, şehit ve gazi ailelerinden sileceğim arkadaş. 8.5 milyar tutuyor. Bunların fındık fıstık parası dediği bir miktar. Lüks arabalardan indireceğim onları. Benim emekli kardeşimin cebinden çıkan parayla lüks hayat yaşamak yok. Çiftçinin borcunu da bir defaya mahsus sileceğim. Buradan o şeker fabrikalarını alanları uyarıyorum. Ellerinizi uzatmayın ben seçileceğim ve o satışları iptal edeceğim. Beyefendi millete sayenizde ‘Lütfen’ dedi. Vatandaş ne zaman yanında dursa sen onlara arkanı döndün. Yorgun bir şoförün kullandığı arabaya biner misini? Hele bir de ehliyeti yoksa” dedi. 
 
MARANKİ’YE TEPKİ 
 
Akşener, Ahmet Maranki'nin sözlerine de sert tepki gösterdi ve “Ben eski içişleri bakanıyım. Bilmem nereye ‘Gömdüğümüz silahları çıkarırız’ diyenler, koftiden baronlar ayağınızı denk aldın. Öyle yasalar çıkaracağım ki tecavüzcüler, sahte kabadayılar milletin yüzüne bakamayacak. Kuleli'nin ışıklarını seçildiğimin ertesi günü açacağım” dedi.