HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Seferberlik ilan ediyoruz

img

KOCAELİ - Dilovası'nda halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçimleri boykot ederek meydanı AKP ve MHP'ye bırakmanın ülkedeki insanlara büyük haksızlık olduğunu belirtti. Buldan, "Bu günden itibaren seferberlik ilan ediyoruz" dedi.

 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, erken seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli'nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. HDP milletvekilleri Hüda Kaya, Garo Paylan, Müslüm Doğan ve Ertuğrul Kürkçü'nün yanı sıra HDP eski Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ile HDP MYK, PM ve Kadın Meclisi üyelerinin içinde yer aldığı heyet Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği'nde (KYÖD) sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirdikleri toplantının ardından Eğitim Sen Kocaeli Şubesi ve Kocaeli Dayanışma Akademisi'ni (KODA) ziyaret etti. Heyet, KODA ve Eğitim Sen ziyaretlerinin ardından Dilovası'na geçerek, halkla bir araya geldi.
 
Halk buluşmasında ilk olarak konuşan Hüda Kaya, kendilerine baskın bir seçim dayatıldığını belirterek, "İktidar muhalefeti hazırlıksız yakalayacaklarını düşündü ama onlar seçim startını ilk olarak veren, çalışmaya başlayan partinin HDP olduğunu çok iyi gördüler. Biz çalışmamızı ilk günden başlattık. Seçim sürecinde ortaya koyacağımız pratiğin, emeğin binlere katlanacağına bütün kalbimle inanıyorum. Dilovası'nda da olduğu gibi, 81 milyon nüfusun içerisinde en ağır bedelleri ödemiş ve hala ödemeye devam eden tabanımız var. İnsanlarımızın yüreği yanıyor, Dilovası da bunlardan bir tanesidir. Artık buna son vermeliyiz" dedi. 
 
'81 MİLYONUN GELECEĞİNİ AYDINLATACAĞIZ'
 
Kaya, "Cezaevlerinde olan insanlarımız, kadınlarımız, gençlerimiz olmak üzere, bütün arkadaşlarımızın özgürlüklerini en kısa zamanda halaylara kutlayacağız. Bedel ödeyen, insanlığın farkındayız. Bizler, Türkiye'de yaşananların farkında, bilincinde olanların halkların en politik, en bilinçli bir tabana sahip olduğumuzun farkındayız. Son derece bilinçli analizler takipler yapıyorsunuz. Bundan sonraki süreçte neler yapabilirizi, nasıl ortaklaşabilirizi tartışmalıyız. Hep birlikte ilan edilen adayımızın arkasında durarak, Haziran'da Türkiye'yi nasıl aydınlığa ulaştıracağımızın zeminini tartışmalıyız. Sadece HDP'lilerin değil, 81 milyonun geleceğini aydınlatacağız. İçerideki canlarımıza, özgürlüklerimize, adalete sahip çıkacağız. Biz emeği ortaya koyalım hak yerini bulacaktır" diye konuştu. 
 
'TOPLUMUN TÜM KESİMİ HAK TALEP EDİYOR'
 
Kaya'nın ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Dilovası'nın son dönemde yoğun gözaltı ve tutuklama operasyonlarıyla baskı altında tutulduğunu söyledi. Buldan, "AKP'nin başta Kürtler olmak üzere Türkiye halklarına yönelttiği baskı ve şiddeti örneğini Dilovası'ndan görüyoruz. Türkiye'nin her yerinde emek mücadelesi veren, siyaset yapmaya çalışan her kesime, yaşamın her alanında ciddi bir baskı politikası var. İktidarda, 'Ya benim gibi olacaksın ya da sana bu ülkede yaşama hakkı tanımıyorum' diyen bir zihniyet var. Diğer taraftan bir iktidarın kölesi olmayan, onurlu bir halk var. İşte bu onurlu halk sadece Kürtler değil, bu ülkede yıllardır zulüm gören, sesi kesilmeye çalışılan ve hiçbir hakkı tanınmayan Alevisi, Süryanisi, Ermenisi, kadını, genci var. Kürtler, Ermeniler, Alevi toplumu, tüm kesimler hakkını talep ediyor" şeklinde konuştu.
 
BULDAN: SEFERBERLİK İLAN EDİYORUZ
 
Buldan son olarak şunları söyledi: "Seçimleri boykot ederek meydanı AKP ve MHP'ye bırakmak bu ülkede yaşayan insanlara büyük haksızlıktır. Meclise bedel ödeyerek girdik. 7 Haziran seçimleri bunun bir örneğidir. 24 Haziran'da da her türlü engellemelerine rağmen onları yeneceğimizin sözünü veriyoruz. 24 Haziran, Türkiye açısından önemli bir tarihtir. Bu günden itibaren seferberlik ilan ediyoruz."
 
Heyet Dilovası'nın ardından günün son programını gerçekleştirmek üzere Gebze'ye geçti.