Erdoğan'dan seçim beyannamesi açıklaması

img
ANKARA - AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, seçim beyannamelerini partilerinin İstanbul Kongresi'ne yetişmeye çalışacaklarını söyledi.
 
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eyüp Sultan Camii'nde kıldığı Cuma namazı sonrsı gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Erdoğan, baskın seçime dair "Bildiğiniz gibi sahalardan çıkmadık. Sahalardaydık. Başbakanımızla İzmir ve İstanbul hariç 79 vilayeti dolaştık. Öyle günler oldu ki, mesela ben İstanbul'da aynı anda üç ilçeyi taradım. Üç ilçede hem kapalı spor salonunda hem de dışarıda meydan mitingi yaptım. Şimdi manifestomuzu açıklayacağız. Ekibim çalışıyor şimdi. Onlarla değerlendirmelerimizi yapacağız ve bizim inşallah normalde seçim beyannamesi olarak kabul edilen ama biz onu manifesto olarak kabul ediyoruz. İstanbul kongresine yetiştirmeye çalışacağız" dedi.
 
AKP milletvekilleriyle yaptığı toplantıya değinen Erdoğan, "Tüm milletvekillerimize şu anda o heyecanı vermiş durumundayız. Açıkladığımız takvimi masaya yatıracağız ve kendi haritamızı hazırlayıp, o haritaya uyacağız. Temayül yoklamaları yapacağız. Milletvekillerinin tespitiyle ilgili çalışmayı yürütmeye başlayacağız" diye konuştu.
 
Erdoğan, devamında şunları söyledi: "Sayın Bahçeli ile yaptığımız görüşmeler var. Daha önce de biliyorsunuz arkadaşlarımızın bir hazırlık dönemi oldu. Cuma günü de bu doğrultuda cuma günü yol haritamızı açıklayacağız. Bu hazırlık dönemindeki çalışmaya bu arkadaşlarımız devam edecekler. Bu başarılı çalışmalar parlamentoya da yansımaya başladı. Parlamentodaki çalışmalarda da bu dayanışmamız devam edecek. Dün bu heyetin içerisinde yer alan Adalet Bakanımız Abdülhamit Gül, Devlet beyi ziyaret etti. Biz bu süreç içerisinde inşallah dayanışma, birlik, beraberliğimizi sürdüreceğiz."