Temelli: Söz konusu HDP olunca, AKP FETÖ ile ittifak yapıyor

img

İSTANBUL – Selahattin Demirtaş ile Sırrı Süreyya Önder’in yargılandığı duruşma sonrası açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “AKP FETÖ'ye karşı olduğunu söylüyor ama söz konusu HDP olduğunda bu mahkeme salonlarında FETÖ ile ittifak yapmaya devam ediyor” dedi.

 
İstanbul'da 2013'te yapılan Newroz kutlamasında yaptıkları konuşma nedeniyle yargılanan tutuklu Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile tutuksuz HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla açılan davanın duruşması Silivri’de görüldü. 
 
Duruşmadan sonra açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Buna ne kadar dava denilir, ne kadar duruşma denilir hepimiz tanıklık ettik. Belki yargı tarihinin en rezalet duruşmalarından birine tanıklık ettik. Gerçekten neresinden tutarsanız tutun tutulacak hiçbir yanı olmayan adına iddianame bile denilmeyen bir iddianameyle Demirtaş ve Sırrı Süreyya Önder yargılanmaya çalışılıyor. Duruşmaya başlarken her zaman olduğu gibi Demirtaş bu yargılamanın olamayacağına dair bir hukuk dersi verdi. Ama bunu anlayan bir yargı makamı yoktu. Orada bir duruşma salonu var ama bu duruşma salonunda ne yargı makamı ne de iddia makamı vardı. Onlar siyasi iradenin emri altına girmiş talimatla oluşturulan bir makamı oluşturuyorlar. Duruşma salonunda sadece savunma makamı vardı” dedi. 

‘BU DURUŞMALARI VE FEZLEKELERİ KABUL ETMİYORUZ’ 

İddianamenin baştan sonra tutarsızlıkla dolu olduğunun altını çizen Temelli şunları söyledi: “Sadece siyasi iktidarın taleplerini yerine getirmek için oluşturulmuş bir mahkemeyi izlemek zorunda kaldık. Bu Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi atmosferi bütün çıplaklığıyla ortaya koyan bir duruşma oldu. Buna tanıklık etmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Demirtaş ve Önder burada yargılanması 6 milyon insanın iradesinin yargılanması anlamına geliyor. Biz bu duruşmaları, fezlekeleri kabul etmiyoruz. Bu davanın müştekileri FETÖ'den yargılanıyor. Bu gün FETÖ ile yapılan tek ittifak kanalı HDP'ye karşı açılan bu davalardır. AKP FETÖ'ye karşı olduğunu söylüyor ama söz konusu HDP olduğunda bu mahkeme salonlarında FETÖ ile ittifak yapmaya devam ediyor. Bunu kabul etmiyoruz. Biz demokrasi ve barış mücadelesi yürütmeye devam edeceğiz.”