Kılıçdaroğlu: Bu teklif referandumun gayrimeşru olduğunun kanıtıdır

img

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP- MHP ittifakının getirdiği seçim yasası için "Bu teklif seçim güvenliğini ortadan kaldıracak. Bu ne demektir, referandumda geçersiz olan mühürsüz oy pusulalarının şimdi geçerli olmasıdır. Bu teklif referandumun gayrimeşru olduğunun kanıtıdır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında AKP-MHP ittifakının getirdiği seçim yasasına ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, "Gökhan Açıkkollu isimli öğretmeni anlatmıştım. 20 Temmuz öncesi ihraç ediliyor, öldükten sonra hainler mezarlığına gömülmeye çalışılıyor. Ben Açıkkollu’nun işkence ile öldürüldüğünü söyledim. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hemen 'İşkence yapılmadı' diye cevap verdi. Doktor Ömer Gergerlioğlu bunun üzerine şu açıklamayı yaptı: Adli raporları gördüm. Açıklamalar yanlış. Sırt, boyun ve kaburgalarındaki kırıklardan bahsedilmemiş. Bir insanın durup dururken neden kaburgaları kırılsın? Benim açıklamamdan niye rahatsız oluyorsun? Avukat diyor ki; En az 15 kişiyi gördüm, işkence yapıyordu… Sen savcı olarak bu avukatı çağırıp niye sormuyorsun? Suçluysa yargılarsın, hapse atarsın. İşkence ne demek" dedi.
 
Uyuşturucu sorununa da dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Uyuşturucu kullanma yaşı 10’a indi. 35 bin çocuk uyuşturucu tedavisi gördü. Uyuşturucu ile mücadele edeceğine gazetecilerle mücadele ediyorsun. Medya özgürlüğü bütün demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Gazeteci ne görüyorsa onu yazacaktır. Gazeteci gücü denetleyecektir. Cumhuriyet çalışanları aylarca cezaevinde kaldılar. Akın Atalay 499 gündür cezaevinde. Yarın 500 gün olacak. Akın Atalay yurtdışındaydı. Arandığını duyunca hemen Türkiye’ye geldi. Kaçacak diye gözaltına aldılar. Adam zaten yurtdışından geldi. Niye kaçsın, suçlu mu? Niçin? Kaptan gemiyi en son terk edermiş. Cumhuriyet gazetesi basının akademisidir. Cumhuriyet 12 Eylül’de de, 12 Mart’ta da aynı gözaltılarla, tutuklamalarla karşılaştı. Hiç kimse şunu unutmasın, her Cumhuriyet çalışanı Uğur Mumcu’nun öğrencisidir, onun gibi onurlu ve dik dururlar. Ahmet Altan, Mehmet Altan, Şahin Alpay kimi öldürdüler? Ellerinde bomba mı vardı? Biz görüşü ne olursa olsun gazetecilerin özgür olmasını savunuruz."
 
‘SOPALI SEÇİM HAZIRLIĞIDIR’
 
Kılıçdaroğlu, Meclis'te kabul edilen AKP-MHP ittifak yasasının 7 özelliği olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Haksız temsil artıyor, milli irade gasp ediliyor. Baraj fiilen artarak devam ediyor. 12 Eylül yüzde 10 barajını getirmişti. 20 Temmuz darbecileri bunu savunuyor. İki baraj getiriyorlar, bir yüzde 10, bir yüzde 51. Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı. Temsilde adalet ortadan kalkıyor. Bu teklif seçim güvenliğini ortadan kaldıracak. Bu ne demektir, referandumda geçersiz olan mühürsüz oy pusulalarının şimdi geçerli olmasıdır. Bu teklif referandumun gayrimeşru olduğunun kanıtıdır. Bu teklif aynı zamanda sopalı bir seçim hazırlığıdır. Vali istediği sandığı istediği yere koyabilecek."
 
Kılıçdaroğlu, "Buradan bütün milletime sesleniyorum masa başında milletvekili sayılarını artıracağız diye yola çıkanları sandığa gömeceğiz. Bütün sandıklara sahip çıkacağız. Bütün sandıklarda bizim arkadaşlarımız olacak. Ne yaparlarsa yapsınlar 2019'a o zatı oradan aşağı indireceğiz, sözüm sözdür. Seçimi hileli yollarla kazanacağını zannediyor, hileye izin vermeyeceğiz" diye konuştu.