Aydeniz: Örgütlenerek saldırılara cevap olacağız

img

BATMAN - DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, AKP-MHP iktidarının gündem değiştirmek için parti binalarına baskınlar gerçekleştirdiğini belirterek, örgütlenerek saldırılara cevap olacaklarını söyledi.  

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, partisinin “Özgürlük Zamanı” şiarıyla 27 Şubat'ta düzenleyeceği 6’ncı olağan kongresi kapsamında Batman'daki sivil toplum örgütleri temsilcileriyle bir araya geldi. Batman Barosu Konferans Salonu’ndaki buluşmaya, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi, HDP yöneticileri ile kentte bulunan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
 
‘GÜNDEM DEĞİŞTİRME UĞRAŞI’
 
Burada konuşan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, AKP-MHP iktidarının kaostan beslenme arayışının uzun bir süredir devam ettiğini belirterek, partilerine dönük saldırıların da bunun bir parçası olduğunu söyledi. Yaşadığı krizlerden kurtulmak için gündem değiştirme uğraşında olan AKP-MHP iktidarının parti binalarına baskın gerçekleştirdiğini kaydeden Aydeniz, bu tür saldırılara örgütlenerek cevap olacaklarını ifade etti. 
 
‘SALDIRILARA CEVAP OLACAĞIZ’
 
Ankara'da 27 Şubat’ta gerçekleştirecekleri kongre için çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Aydeniz  “Bugün tarihi bir süreçten geçiyoruz. Türkiye halkları için bir dönüm noktasındayız. Kongremiz bu tarihi dönemeçte büyük önem arz ediyor. AKP- MHP İktidarı faşizmi alevlendirip Kürtlerin, kadınların üzerindeki baskıları arttırmaktadır. Türkiye'de büyük bir kaos ve kriz çıkarmaya çalışıyorlar.  Biz bunlara izin vermeyeceğiz. Arkadaşlarımız ile yeni sürecin yol haritasını çizip, bu baskılar da cevabımızı güçlü bir kongre yaparak vereceğiz” dedi. 
 
 Konuşmanın ardından buluşma basına kapalı olarak devam etti.