DBP İstanbul’un 3 bölgesinde halk buluşmasına hazırlanıyor

img

İSTANBUL - DBP Marmara Eş Sözcüsü Mustafa Mesut Tekik, kongreye giderken İstanbul’un 3 bölgesinde gerçekleştirecekleri halk buluşmalarına katılım çağrısında bulunarak, "Yeni döneme kararlı ve örgütlü cevap vereceğiz" dedi. 

 
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), “Özgürlük Zamanı” şiarıyla 27 Şubat’ta 6’ncı Olağan Kongresi’ni gerçekleştirecek. Startı Diyarbakır’da verilen kongrenin hazırlıkları kapsamında 29 Ocak’ta İstanbul’da 3 merkezde halk buluşmaları gerçekleştirilecek. DBP Genel Merkezi Marmara Danışma Bürosu tarafından organize edilen halk buluşmaları, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Sancaktepe, Esenler ve Bağcılar İlçe Örgütü binalarında gerçekleştirilecek.
 
 
Partinin Marmara Danışma Bürosu Eş Sözcüsü Mustafa Mesut Tekik, hazırlandıkları kongreye büyük bir önem ve misyon yüklediklerini belirtti. Hazırlıklar kapsamında İstanbul’da sivil toplum örgütleri, kadın ve gençlik örgütleri gibi birçok alanda ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getiren Tekik, “Tüm Ortadoğu’da, Türkiye’de ve Kürdistan’da emperyalist müdahalelerin egemen olduğu, bölgeyi dizayn etme müdahalelerinin hat safhada olduğu, Türkiye’de faşizmin kol gezdiği, toplumsal ekonomik anlamda zapt edilmek istenen bir dönemdeyiz. DBP olarak yeni döneme kararlı, bütünlüklü, örgütlü bir cevap verme niyetindeyiz” dedi.
 
ÖRGÜTLEME ARAYIŞI 
 
Ankara’da gerçekleştirilecek kongreye kentten kitlesel katılım olacağını söyleyen Tekik, “Kongremiz ‘Örgütlü toplumla, özgür geleceğe yürüyeceğiz’ şiarını yaşamsallaştırmanın startı olacak. Esas şiarımız ‘Özgür Kürdistan, demokratik Türkiye’ olacak” diye belirtti. DBP’nin Kürt ulusal değerlerini, özgürlüğünü ve maneviyatını örgütleme arayışında olduğunu ifade eden Tekik, yeni döneme dair şunları söyledi: “Cezaevlerinde yaşanan infaz yakmaları, tecrit ve izolasyon politikaları, topluma dayatılan sosyal psikolojik dayatmalar, Kürt sorununun çözümsüz kılınmak istenmesi, AKP-MHP faşizminin kendisini sürdürmeye çalışıyor. Birçok sorun hem bizim önümüzde hem de toplumsal alanın önünde. Kürdistan ve Türkiye’de DBP’nin bir katalizör ve büyük bir kararlılıkla, coşkuyla, moralle, görevini yerine getirmesi anlamında önemli bir kongre gerçekleştirecek. Halkımızın da bunu önemsediğini biliyoruz.”
 
HEDEF VE AMAÇLAR 
 
Tekik, temel hedef ve amaçlarının değişmediğini dile getirerek, “Örgütlü bir toplumla, özgür, sömürüsüz, eşit, adil bir Türkiye ve Kürdistan kurmanın hayali pratikte gerçekleştirilmeye çalışılacak. DBP ve halkımız, layıkıyla bunu yerine getirecek yönetsel bir kadro seçecektir” şeklinde konuştu. 
 
ÖZGÜRLÜK ZAMANI 
 
Çok kimlik ve misyonlu bir parti olduklarını söyleyen Tekik, “DBP, demokratik ulusun inşası partisidir. Kürt halkıyla ve dostlarıyla birlikte, yerel komisyonlarını, meclislerini, merkezi yönetimini belirlemeye kadar, piramit tarzı bir örgütlemeyle, Türkiye ve Kürdistan demokrasisine daha nitelikli katkı koymanın, bu temelde kongresini gerçekleştirme arayışında. Bunu da mutlaka ama mutlaka başaracağız. ‘Dem dema azadiyê ye’ (Özgürlük Zamanı) kampanyamıza yeni bir ivme kazandıracağız” dedi. 
 
HALK BULUŞMALARI
 
Kongre hazırlıkları kapsamında Marmara bölgesinde büyük bir hazırlık yaptıklarını belirten Tekik, bu kapsamda halk buluşmaları gerçekleştireceklerini söyledi. Tekik, “Halkımız 3 bölgede yapacağımız halk toplantılarına yoğun ilgi, coşku ve morali yansıtacağına inanıyoruz. Bu aynı şekilde kongreye de yansıyacak” ifadelerini kullandı. 
 
Tekik, 29 Ocak’ta kentin 3 bölgesinde gerçekleştirecekleri halk buluşmalarına katılım çağrısında bulundu.