Erdoğan: Vatandaşlarımızın serzenişlerinin farkındayız

img

ANKARA – Kabine toplantısı ardından açıklama yapan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Son dönemlerde vatandaşlarımızdan gelen serzenişlerin farkındayız” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe’de yapılan Kabine toplantısı ardından açıklamalarda bulundu.

‘PROJE ODAKLI BANKACILIK’

Ekonomi ile ilgili çalışmalara değinen Erdoğan, "Şimdiye kadar 163 milyar TL'lik 'Mevduat Kur Korumalı' sisteme geçti. KDV'de etkinliği sağlayacak çalışma, tüm taraflarla görüşülerek hazırlanıyor. Yastık altı altınları ekonomiye kazandırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor. Kamu iktisadi teşebbüslerinden elde edilen ve bütçeye aktarılan gelir paylarına endeksli kamu borçlanma senetleri çıkartarak yatırımcılarımıza Türk Lirası bazlı yeni alternatifler sunuyoruz. Kamu bankalarının kredilerinin belli bir oranını her yıl önceden ilan edilecek sektörlere şeffaf bir şekilde kullandırmalarını temin ediyoruz. Kredi garanti fonu desteğiyle istihdamı koruma ve geliştirme öncelikli işletme ve yatırım kredileri vermeye yönelik paketin hazırlığı da bitmek üzeredir. Proje odaklı bankacılığı yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

DESTEK İSTEDİ

Yeniden kurda dalgalanma yaşanmaması için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Erdoğan, "Kendi ülkesinin ve ülkesinin felaketi pahasına açgözlülük yapanlara hareket alanı bırakmamakta kararlıyız. Türkiye'yi çift paralı bir ülke olmaktan çıkartarak, dış ticaretle iştigal edenler dışında herkesin işini de tasarrufunu da Türk Lirası ile yaptığı bir yer haline getirmek için herkesten destek istiyoruz. Döviz mevduat hesapları hala oldukça yüksek seviyelerde" ifadelerinde bulundu.

Kovid-19’a yönelik temizlik, maske, mesafe kurallarını hatırlatan Erdoğan, “Bilhassa 60 yaş üstü vatandaşlarımızın sağlıkları için hatırlatma dozları önemlidir. Yeni varyantta maske kullanımının etkin sonuçlar verdiği görülmektedir. Ülkemizi geçtiğimiz 20 yılda şehir hastaneleri ve onları aratmayan devlet hastanelerimizle, özel kuruluşlarımızla dünyanın en üst düzeyde sağlık hizmeti veren kurumlarına kavuşturduk” dedi.

‘SERZENİŞLERİN FARKINDAYIZ’

Son dönemlerde vatandaşlardan gelen serzenişlerin farkında olduklarını da söyleyen Erdoğan, “Bunların da çözümü için gereken hazırlıkları yapıyoruz. Milletimiz müsterih olsun.  Geçtiğimiz 20 yılda olduğu gibi bu ülkenin ve insanlarının çözülmedik hiçbir sorununu bırakmayacağız” diye belirtti.

‘TARIM ÜRÜNLERİ ZARARLARININ KARŞILANMASI’

2021 yılında yaşanan yangın ve sel afetlerinde zarar gören 2 bin 90 işyerin, 2 bin 338 araç ve muhtelif ev eşyası yardımı kapsamında toplam 354 milyon TL ödeme yapıldığını aktaran Erdoğan, “Ayrıca tarım ürünleri zarar gören vatandaşlarımıza da 133 milyon lira ödeme gerçekleştirilmiştir. Şimdi de tarım ürünlerinin zararlarının karşılanması konusunda eksiklikleri tamamlamak için AFAD üzerinden 200 milyonluk bir kaynak daha ayırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Taliban’ın elindeki Afganistan’a yardım göndereceklerini aktaran Erdoğan, “AFAD koordinasyonunda 710 gıda, giyim, sağlık malzeme olarak söylüyorum acil ihtiyaç ürünleri taşıyan bir iyilik treni göndermeye hazırlanıyoruz. İmkanı olan vatandaşlarımızı bu iyilik trenine katkıda bulunmaya davet ediyoruz” diye ekledi.