CHP’li Erkek: 6 partiyle ‘Parlamenter sistem’de anlaştık

img

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, 6 siyasi partinin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi”nde anlaştığını belirtti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, parti Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Erkek, CHP, İyi Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti kurmayları tarafından Meclis’te dün son rötuşları yapılan 23 sayfalık Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmasının Genel Başkanlara sunulduğunu söyledi.
 
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne dikkat çeken Erkek, bu sistemin her geçen gün daha da otoriterleştiğini söyledi. “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Erkek, “İlk seçimde iktidar olduktan sonra Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı da Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı olacak. Yeni Cumhurbaşkanı ve yeni Meclis toplumsal uzlaşmayla birlikte yeni anayasa değişikliğini millete sunacak. Çünkü Türkiye’nin yeni bir siyaset kültürüne, yeni bir yönetim anlayışına, yeni bir sisteme ihtiyacı var. Bu sistemi mutlaka ve mutlaka inşa edeceğiz. Çünkü bugün Türkiye’ye dayatılan bu ucube sistem 83 milyonu freni patlamış kamyon gibi uçuruma sürüklüyor. Buna dur diyeceğiz ve bizim iktidarımızda bir tek umutsuzluk yasak olacak” dedi.
 
‘TÜM İLKELERDE UZLAŞTIK’
 
Yaptıkları çalışmada hiçbir partinin derdinin kendi partisiyle veya şahsıyla ilgili olmadığını kaydeden Erkek, “Mesele Türkiye meselesi. 6 parti ortak mutabakat metnimizi tamamladık. Dün akşam da yine TBMM’de son çalışmamızı gerçekleştirdik. Bu bir redaksiyon çalışmasıydı ve 6 parti ortak mutabakat metnini genel başkanlara sunduk. Şimdi süreç, takdir genel başkanlarda. En kısa zamanda sayın genel başkanlar bir araya gelecek ve Türkiye’ye, kamuoyuna gerekli mesajları verecekler. Bu iddiaları biz de gazetelerden okuyoruz, duyuyoruz, yani gülümsüyoruz. Çünkü 6 parti uzun zamandır genel başkanların görevlendirmesiyle genel başkan yardımcıları olarak o kadar uyum içerisinde çalıştık ve tüm temel ilkelerde uzlaştık. Millet ittifakı güçlenerek, büyüyerek yoluna devam ediyor arkadaşlar” diye belirtti.