Taşımacılık sektöründeki sorunlar için eylem

img

ANKARA - CHP milletvekilleri, taşımacılık sektöründeki sorunlara dikkat çekmek için İstanbul’dan İzmir’e TIR’la yolculuk yapacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ile Uşak Milletvekili Özkan Yalım TIR’la İstanbul’dan İzmir’e hareket edecekler.
 
CHP Basın Birimi tarafından yapılan bilgilendirmede, “Türkiye ekonomik buhranın ve beraberinde enerji buhranının pençesinde mücadele etmektedir. AK Parti iktidarının yanlış ekonomik ve enerji politikaları birçok sektörü etkilediği gibi taşımacılık sektörünü de olumsuz etkilemektedir” denildi.
 
Açıklamada akaryakıt fiyatlarına üst üste yapılan zamlar, gıdadan eşyaya birçok ürünü taşıyan kamyoncu ve TIR esnafının da yakıcı sorunu olduğu vurgulanarak, “Tüm sektörlerde olduğu gibi taşımacılık sektöründe de bıçak kemiğe dayanmıştır. Sektörün haykırışlarına kulak tıkayan AK Parti iktidarına karşı şoför esnafımızın sesi olarak yollara düşüyoruz. Ve diyoruz ki; AK parti iktidarında #yollarbiterZAMLARBİTMEZ, #hemenseçim” ifadeleri yer aldı.
 
CUMA YOLA ÇIKILIYOR
 
CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ile Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Selimpaşa Metro Tesisleri’nde 21 Ocak Cuma günü yapacakları basın toplantısı ardından TIR’la İzmir’e yolculuk yapacak.
 
Programa göre 21 Ocak Cuma Günü saat 8.00’da Selimpaşa Metro Dinlenme Tesisleri’nde açıklama yapılacak, 8.30’da yola çıkılacak. Balıkesir Susurluk’ta bulunan Oksijen Dinlenme Tesisleri’nde 45 dakika mola verilmesi ardından varış noktası olarak da İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan Işıkkent TIR Parkı belirlendi.