Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Şeref ve namus yoksunu!

img

ANKARA - Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, destek verdiği Efrin operasyonu üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Çocuklarını askerlikten kaçıran bir adam millilik edebiyatı yapıyor” dedi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan için “Şeref ve namus yoksunu bir insan, şeref ve namustan söz edemez” ifadelerini de kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında Efrin harekatının siyasete alet edilmesini eleştiren eski Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ’a “Yazıklar olsun, gereken cevabı alacak" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "FETÖ'nün ordunun içinde yuvalanmasını sağlayanlar hangi şerefsizlerdi? Genelkurmay Başkanı'nı ‘terörist’ diye hapse attılar. Devletin bütün sırlarına vakıf olan bir adamı, ‘terörist’ diye hangi şerefsizler hapse attılar. Kalkmış bana şereften namustan bahsediyor. Şeref ve namus yoksunu bir insan, şeref ve namustan söz edemez" dedi.
 
SAVCILIK 'BELGELER SAHTE DEĞİL' DEDİ
 
Kılıçdaroğlu, 17 Aralık 2017'de grup toplantısında Man Adası belgelerini açıkladığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Sahte diyorlardı. Recep Bey’e sormuştum. Kaçtı, cevap vermedi. Sonra 'Tamamı sahte' dedi. Benim adım Recep Bey değil. Benim adım Kemal Kılıçdaroğlu. Sen herkesin oyuncağı ve maşası olursun, biz kimsenin oyuncağı ve maşası olmayız. 5 Aralık'ta 'İlgili siyasi parti liderinin belge diye salladığı sahte kağıt' diyor. Verdik savcılığa. Savcı dedi ki belgeler aynı, bize verilen belgelerle MASAK'ın araştırdığı belgeler aynıdır. Ben şimdi Recep Bey’e soruyorum; İstifa edecek misin? Namusun şerefin haysiyetin varsa bir dakika o koltukta oturmazsın. Sahte diyordun. Seni destekleyen herkes sahte diyordu. Hiç birisinin sahte olmadığı çıktı ortaya. 1 sterline hangi şirketi sattın? Şerefin varsa cevap verirsin. Otur adam gibi cevap ver, kaçak güreşme. Bağırıp çağırınca Kılıçdaroğlu geri adım atacak zannediyor. Sen kim oluyorsun?”
 
‘İNSANLARI AÇLIKTAN KIRILIYOR’
 
Sözlerinin devamında ekonominin gidişatı üzerinde durup, insanların artık işsizlikten kırıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kendisini yakan vatandaşla bunların ilgisi yok. Esnaf ziyareti yaptım, koşa koşa gitmiş bu da esnafa. Beni takip et Erdoğan. Bu memlekette insanlar işsizlikten kendilerini yaktı. Kredi kartından dolayı vatandaşın borç yükü 5 milyar lira. 1 milyon 293 bin vatandaşımız bankalar tarafından borçlarını ödeyemedikleri için kara listeye alınmış durumda” diye konuştu.
 
‘İKTİDAR TEFECİLERE HİZMET EDİYOR!’
 
İktidarın tefecilere hizmet ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi: “Yeni Şafak gazetesi manşetten haber veriyor. 10 katrilyon lira bankalara faiz ödendi diyor. Yine dünkü Yeni Şafak haberi sürdürüyor. Kamu bankaların faizi, özel bankaları geçti diyor. Biliyorum Erdoğan o haberi görmemiş. Görse faizleri CHP yükseltmiş diyecekti. Sen faiz lobisinin liderisin. Erdoğan'ı dinleyen diyecek ki CHP iktidarda. 15 yıldır sen memleketi yönetmiyor musun? Milletin kanını emdin. Tefecilere hizmet eden bu iktidardır. Sevgili Erdoğan seni tefeciler de kandırıyor, yüksek faizlerle senden para alıyorlar. Çıkar bir KHK, de ki faiz sıfır olmuştur. Yapabilir mi? Yapamaz. İnsanda biraz ar damarı olur. Utanma duygusu olur. Sorumlu kim? CHP. Sevsinler senin CHP'ni. Sadece İstanbul'da 1 milyon üzerinde aileye su ve doğalgaz verilmiyor. Suyu kesilmiş. Bunların derdini kim dile getiriyor? Bizler getiriyoruz.”
 
OPERASYONA DESTEĞİNİ SÜRDÜRDÜ
 
Kılıçdaroğlu, Efrin’e yönelik süren operasyona dair desteğini ise sürdürdü. Kılıçdaroğlu, operasyona dair desteğini “Ordumuzun Afrin'de yaptığı harekatı destekledik. Telefon edildiğinde şunu söyledim; ‘Hava harekâtında gerekli destek sağlandı mı’ diye sordum ve Allah ordumuzun yolunu açsın dedim. Bugün Afrin'de zor şartlar altında mücadele veriliyor. Her annenin kalbi pıt pıt atıyor. Vatan görevi, ordumuzun yaptığı mücadele Türk halkının mücadelesidir. Ordu hepimizin ordusudur. Vatani görevi, siz parti görevine dönüştürmek istiyorsunuz. Bunun adı vatana ihanettir, buna izin vermem” sözleriyle dile getirdi.
 
‘KALKMIŞ BANA ŞEREFTEN NAMUSTAN BAHSEDİYOR’
 
Son 13 yılda Türkiye'nin DNA'sı ile oynandığını dile getiren Kılıçdaroğlu,  “Ordu, Ergenekon, Balyoz operasyonlarını kim yaptı? FETÖ'nün ordunun içinde yuvalanmasını sağlayanlar hangi şerefsizlerdi? Genelkurmay Başkanı'nı ‘terörist’ diye hapse attılar. Devletin bütün sırlarına vakıf olan bir adamı ‘terörist’ diye hangi şerefsizler hapse attılar. Kalkmış bana şereften namustan bahsediyor. Şeref ve namus yoksunu bir insan, şeref ve namustan söz edemez. Her türlü desteği verdiler. Cumhuriyet tarihinde ilk kez 4 komutan istifa etmek zorunda kaldı” dedi.
 
‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNİN GELMİŞ GEÇMİŞ EN KORKAK ADAMISIN’
 
Konuşmasının devamında Erdoğan'a yüklenmeye devam eden Kılıçdaroğlu, “Neymiş Recep Bey kahramanmış. Ne kahramanı? Kendi toprağında IŞİD'in desteği ile kaçan korkaktır. Sen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin gelmiş geçmiş en korkak adamısın. Sen Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırırken IŞİD'le iş birliği mi yaptın, yoksa korktun mu? Gözlerinden öperek söylüyorum, sen IŞİD'den mi korktun, yoksa iş birliği mi yaptın?” diye sordu.
 
‘IŞİD'LE İŞBİRLİĞİ Mİ YAPTIN MI?’ DİYE SORDU
 
Yine “Afrin operasyonu devletin operasyonudur, siyasetin değil” diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Muhatapları ile gidip görüşen iki önemli devlet bürokratı vardır. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dır ve Hakan Fidan'dır. Bu ikisi Moskova'ya da gittiler, Amerika'ya da gittiler, Avrupa'ya da gittiler. Hava desteğini de bunların sayesinde aldılar. Dünyanın en korkak adamı kahraman olacak. Gözlerinden öperek bir kez daha soruyorum Sayın Erdoğan; Sen Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırırken IŞİD'le işbirliği mi yaptın yoksa IŞİD'den korktuğun için mi kaçırdın? Ben de biliyorum cevabını veremez.” 
 
‘OĞLUM ÇÜRÜK RAPORU ALMADI’
 
Diyorlar ki Kemal'in takımını bırakır, hep birlikte Afrin'e gideriz. Kemal'in takımı zaten Afrin'de. O ordu senin ordun değil, Mustafa Kemal'in ordusu. Benim oğlum asker. Benim oğlum askerlikten kaçmadı. Benim oğlum çürük raporu almadı. Benim oğlum bedelli ödemedi. Benim oğlum fakirin çocuğu nasıl gittiyse benim oğlum da öyle gitti. Senin çocukların ne oldu? Takımının hanedanı çocukların ne oldu? Bir daha söylüyorum; Sen benim ayarım değilsin. Arkamdan laf söyleme. Söyleyeceksen adam gibi gelir karşımda söylersin. Çocuklarını askerlikten kaçıran bir adam millilik edebiyatı yapıyor. Çocuğunu askere göndermeyeceksin, kendi topraklarından kaçacaksın. Yunanistan Ege adalarını işgal etti, ses çıkarmazsın. Oturacaksın sadece Kılıçdaroğlu ile uğraşacaksın. Buna senin boyun yetmez!” 
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu, grup konuşmasında PYD lideri Salih Müslim'in Ankara'da ağırlanmasını hatırlattı ve Erdoğan'ı 'terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak' ile suçladı.
 
Yine MİT TIR'ları davasında yargılanan CHP'li Enis Berberoğlu hakkında verilen 5 yıl 10 ay hapis cezasını grup toplantısında değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Bunu asla kabul etmiyoruz. Enis kardeşim hiç üzülme, adımın Kemal olduğu kadar eminim ki bu yargılama sürecinden mutlaka beraat edeceksin" dedi.