HDP'li heyetten Aydın'da bir dizi ziyaret

img

AYDIN –  HDP’nin başlattığı “Herkes İçin Adalet Kampanyası" Aydın'da Kuşadası ve Didim ilçesindeki ziyaretlerin ardından sona erdi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP), “Herkes İçin Adalet Kampanyası" kapsamında Aydın’daki ziyaretleri bugün de devam etti. HDP Van Milletvekili Sezai Temelli,  Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu, Parti Meclis (PM), Üyeleri, HDP Aydın İl Eşbaşkanı Aysel Bahtiyar Ünsel, il ve İlçe yöneticilerinden oluşan heyet, Kuşadası ve Didim ilçesinde bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. Heyet ilk olarak HDP Kuşadası İlçe Örgütü’nde halk toplantısı yaparken, ardından Kuşadası Cemevi, Kent Parlamentosu, Ticaret Odası, Didim HDP İlçe Örgütü, Akbük ve Didim Cemevi’ni ziyaret etti.

‘ADALETSİZLİĞİN FOTOĞRAFIDIR'

Kuşadası HDP İlçe Örgütü’nde bir araya gelen heyet, halkın sorunlarını dinledi. Toplantıya katılan yurttaşlar, cezaevlerinde başlayan açlık grevlerine yönelik kaygılarını dile getirmenin yanı sıra bölgede yapılan Jeotermal Elektrik Santralleri’nin (JES) çevreye verdiği zarardan dolayı yaşanılanları dile getirdi. Burada konuşan HDP’li Milletvekili Sezai Temelli, iktidarın ülkenin her yerinde suç işlemeye devam ettiğini belirtti. Temelli, "Kuşadası'nda gelirken dönüp baktığınızda bu kentte yapılanlar bu beton yığınları bu zihniyet aslında adaletsizliğin fotoğrafından başka bir şey değildir. Burada doğayı, toprağı, insan yaşamına kast etmiş bir politika var. Büyük bir yıkım ve adaletsizlik var" ifadelerinde bulundu.

KUŞADASI'NDA BETONLAŞMA

Heyet daha sonra, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı’nı ziyaret ettikten sonra Kuşadası Kent Parlamentosu’na gidip kampanyaya ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Eğitim Sen Kuşadası Temsilcisi ve Yürütme Kurulu Üyesi Ferit Bahadır Akın, kendilerini ziyaret eden heyete, ilçede betonlaşma ve rant politikalarının giderek yoğunlaştığını söyledi. Türkiye'deki var olan baskıcı yönetim şeklinden kaynaklı hem eğitim alanında hem de kent alanında zor zamanlar yaşandığını dile getiren Akın,  iktidara kaşı birlikte söz söylemenin önemli ve değerli olduğunu belirtti. Kuşadası Kadın Platformu Sözcüsü Selver Servan da, Türkiye’de yükselen kadın mücadelesine ve birlikte mücadelenin önemine vurgu yaptı.

İzmir Ticaret Odası’nda da konuşan Temelli, Türkiye'de yaşanan ekonomik krizin ciddi bir yoksulluk haritası olduğunu vurguladı. Temelli, Türkiye'deki yoksulluğun Pakistan'daki ile eşdeğer olduğunu söyledi. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Kuşadası'nda da ekonomik  krizden etkilendiğini  anlatan  Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ise,  bölgede yaşanan savaşın ekonomi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu aktardı.

‘TEK SESİMİZ HDP'

Heyet son olarak HDP Didim ilçe binasında yurttaşlarla bir araya geldi. Ardından heyet Didim Cemevi’ni ziyaret etti. Burada konuşan Didim Cemevi Başkanı Hüseyin İlhan ise, son zamanlarda HDP'ye karşı yapılan saldırıları kınadıklarını ve HDP'nin yanında olduklarını söyledi. İlhan, Alevilere yönelik saldırılara karşı mecliste HDP dışında hiçbir partinin  tepki vermediğine dikkat çekti.