Aydın'da ‘Herkes İçin Adalet Kampanyası’nın startı verildi

img

AYDIN- HDP’nin başlattığı “Herkes İçin Adalet Kampanyası”nın startı Aydın'da bir dizi ziyaret ile verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “Herkes İçin Adalet Kampanyası"nın startını Aydın'da verdi. HDP Van Milletvekili Sezai Temelli,  Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu, Parti Meclis (PM), Üyeleri, HDP Aydın İl Eşbaşkanı Aysel Bahtiyar Ünsel, il ve İlçe yöneticilerinden oluşan heyet, Aydın Emek ve Demokrasi Platformu’nu, Kod29 ile belediyelerden atılan işçileri, İnsan Hakları Derneği (İHD), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Aydın Tabip Odası ve  Aydın Cem Evi'ni ziyaret etti.

Heyet ilk olarak Aydın Emek ve Demokrasi Platformu ile bir araya gelerek, bölgede yaşanan sorunları dinledi. Aydın'ın en büyük sorunun Jeotermal Elektrik Santrali (JES) olduğunu dile getiren KESK'E bağlı TÜMBEL-SEN Aydın Şube Başkanı Salih Eğerci, Aydın'da jeotermale karşı mücadele ettiklerini belirtti. KESK adına konuşan Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Kadir Özdemir de,  HDP'nin "Herkes İçin Adalet kampanyası"nın herkesin umudunu yitirdiği bir  süreçte başladığını ve çok önemli olduğunu vurguladı.

TEMELLİ: HERKES İÇİN ADALET DİYORUZ

Ardından kampanyaya ilişkin kısa bilgilendirmede bulunan HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, dayanışma ve yan yana gelmelerinin çok önemli olduğunu söyledi. İktidarın siyasi, iktisadi ve toplumsal barışı dinamitleyerek ortadan kaldırdığını vurgulayan Temelli, "İktidar demokrasi ve hukuk adına ne varsa tasfiye etmeye devam ediyor. Buradan bir çıkış yolu var. Biz bu çıkış yolunu dillendirmek için  ve gerçekleştirmek yollardayız. Uzun süredir süren  mücadelenin özellikle 'Herkes İçin Adalet' olarak adlandırdık. Bu ülkenin çok  temel sorunları var. En temel sorunların başında Kürt sorunu ve yoksulluk sorunudur. Tüm sorunların çözümü yan yana gelip ortak  bir adalet mücadelesini ortaya koymakla başlar. Çünkü adaletsizlik bizi kuşattığında elimizden haklarımızı elimizden alındığında diğer yaşam hakkımızın da ihlaline kadar gidecektir. Sorunlarımızı birlikte çözmek zorundayız. Özgür bir siyaset, anlamlı bir barış için herkese için adalet diyoruz" diye konuştu.

'ADALET BÜYÜK BİR YÜRÜYÜŞ VE HDP BUNUN YOLCUSU'

HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu da, hayatın her alanında birlikte güçlü olmanın çözümlerini  aramaya devam edeceklerini belirtti. Tüm iktidarların her şeyden önce toplumu birbirinden ayrıştırarak düşmanlaştırdığına dikkat çeken Şenoğlu, bu şekilde biat ettirmeye çalıştığını kaydetti. Toplumu toplum yapan değerlerden birinin adalet olduğunu aktaran Şenoğlu, "Adalet çok büyük bir yürüyüş, onun büyük yolcusu  HDP'dir. Biz de HDK olarak birlikte yürüyeceğiz ve mutlaka kazanacağız" dedi.

Heyet daha sonra İHD Aydın Şubesi’ni ziyaret ettikten sonra Aydın Belediyesi’nde Kod29 ile işten çıkarılan işçilerle bir araya geldi. Kod29'u gerekçe gösterilerek işten çıkarıldıklarını anlatan işçiler, "Kod29 işten çıkarıldığımız için hiçbir biçimde tazminat alamadığımız gibi işsizlik ödeneğinden de yararlanamıyoruz. Hatta bu durum sicilimize işlenerek geleceğimiz ipotek altına alınıyor. Yargıya başvuru yapılsa dahi uzun zaman aldığı sonuç almadığı biliniyor. Ayrıca sendikalaşma durumunda işveren Kod29’la işten çıkarabiliyor. Bu konunun meclise getirmesini istiyoruz" dedi.

Daha sonra TMMOB Aydın Şubesi’ni ziyaret eden heyet, kampanyaya yönelik dayanışma beklediklerini ifade etti. "Herkes İçin Adalet Kampanyası"ndan memnun olduklarını aktaran TMMOB İl Koordinasyonu Sözcüsü Tunç Erlaçin de, üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Aydın Tabipler Odası’nı ziyaret eden heyet kampanya ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Aydın'da son zamanlarda intiharların çoğaldığına dikkat çeken Tabipler Odası Başkanı Adalet Çubuk, rant politikalarının insan sağlığı üzerindeki etkilerine değindi.

Heyet, son olarak  Alevi Bektaşi Kültür Vakfı’nı  ziyaret ederek, bu günlük programını sonlandırdı.