Erdoğan kadını yine ‘aile’ ile tarif etti

img

HABER MERKEZİ- Partisinin il kadın kolları kongrelerinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, cinsiyetçi konuşmalarına bir yenisi ekledi. “Çok çocuk” yapmanın gerekliliğini yineleyen Erdoğan, kadını "aile" ile birlikte tarif etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana, Hakkari, İstanbul, Manisa, Malatya, Urfa ve Tokat İl Kadın Kolları 6. Olağan kongrelerine video konferans yöntemiyle katıldı.

Erdoğan, erkeğin ailenin direği kadının da temeli olduğunu öne sürdüğü cinsiyetçi konuşmasında, "Batı'da ailenin çöküşü kadının metalaştırılıp bu kutlu vazifeden uzaklaştırılmasıyla başlamıştır. Televizyonuyla, filmiyle, dizisiyle, internetiyle ailemize yönelik çok büyük operasyonlar çekiliyor. Biz kadınlarımızın siyasetle, sivil toplumla meşgul olurken, aile için görevlerini yürütebileceklerine inanıyoruz" sözlerini sarf etti.

Partisinin kadın kollarının 6'ncı olağan kongresini 8 Mart'ta gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, konuşmasında "çok çocuk" vurgusunu yineledi. Erdoğan, "Biliyorsunuz şahitliğini yaptığım her nikahta en az 3 çocuk, mümkünse daha fazla çocuk yapma tavsiyesinde bulunuyorum. Bazıları bunu cehaletlerinden kaynaklanan bir istihzayla karşılarken bazıları da bilinçli bir şekilde mesajımızın içini boşaltmaya çalışıyor" diye konuştu.

Erdoğan konuşmasının devamında şunları belirtti:

"Birileri kadının adını kullanır, bedenini istismar ederken biz kadınlarımızı hak ettikleri yere getirme gayreti içinde olduk. Yıllarca başörtülü diye kızlarımız okullara sokulmadı, kamuda istihdamları engellendi, sokakta küçümsendi. Biz kadınlarımızın hayatında yepyeni bir dönemin başlamasını sağladık. Anne olarak başımızın tacı, kardeş olarak canımızdan parça, eş olarak hayat arkadaşı, evlat olarak gözümüzün nuru olarak gördüğümüz kadınlar için çalışmaya devam edeceğiz. Kale içeriden fethedilir. Biz, kadınlarımıza kendimizi en iyi şekilde anlatır, gönlünü kazanırsak diğer aile fertlerini de saflarımıza çekmiş oluruz.

ERDOĞAN’DAN KADINLARA SEÇİM İÇİN ÇAĞRISI

Biz her alanda kadınlarımızı hak ettiği yere getirmenin gayreti içinde olduk. Kadınlarımızın hayatında yepyeni bir dönemin başlamasını sağladık. Kadınlarımızın taleplerine kulak verdik. Kendi partilerindeki kadınlara yönelik taciz, tecavüz, tehdit, şiddet olaylarını görmezden gelenlerin istismar siyasetinin sonu gelmiştir.

2023'teki seçimleri sadece biz değil karşımızdakiler de sabırsızlıkla bekliyor. Son 18 yılda ülkemizin elde ettiği kazanımları korumamızın yolu milletimizin desteğini almaktan geçiyor.

AK Parti’yi bugüne kadar girdiği seçimlerde birinci parti yapıp iktidara taşıdıysak inşallah 2023’te çok daha büyük bir zafere beraberce imza atacağız. Önümüzdeki seçimlerde sandıkları evvela sizlere emanet edeceğiz.

KADINI ‘AİLE’ İÇERİSİNDE TARİF ETTİ

Erkek ailenin direğiyse kadın da temelidir. Kadının şefkatiyle kucaklamadığı bir ailenin dağılması kaçınılmazdır.  Batı’da ailenin çöküşü kadının metalaştırılıp kutlu vazifeden uzaklaştırılmasıyla başlamıştır. Aynı oyunu bizde de oynamaya çalışıyorlar. Ailemize yönelik çok büyük operasyonlar çekiliyor, biz kadınlarımızın siyasetle ve sivil toplum faaliyetleriyle meşgul olurken aile içindeki görevlerini yürütebileceğine yürekten inanıyoruz. Bunlar Türk kadınını tanımıyor.”