AKP Sözcüsü Çelik Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı

img

HABER MERKEZİ- AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan konuşmasında "Çıkıp da '13 şehidin sorumlusu Erdoğan' dediği zaman bu, Türkiye'nin terörle mücadelesine doğrudan saldıran bir provokasyondur" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP MKYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gündeminde Gare operasyonu olan Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında "Davulla zurnayla rehine mi kurtarılır? 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadeleri ile ilgili "Çıkıp da '13 şehidin sorumlusu Erdoğan' dediği zaman bu, Türkiye'nin terörle mücadelesine doğrudan saldıran bir provokasyondur" dedi. 

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:  

"*Terör aslında sonuçtur diyerek meşrulaştırmaya çalışanlar dikkatleri başka noktaya çekmeye çalışıyor.Türkiye’de katliam siyaseti ve cinayet siyaseti diyebileceğimiz bir siyaset yapma biçimi var.

*PKK saldırısı gerçekleştiğinde Avrupa Birliği'nden bir dayanışma göremedik.

*PKK terör örgütüne söylenecek laf, Türkiye'nin devlet başkanına söylenirse bu şehitlere sahip çıkmak olur mu? Kılıçdaroğlu çıkıp da '13 şehidin sorumlusu Erdoğan' dediği zaman bu, Türkiye'nin terörle mücadelesine doğrudan saldıran bir provokasyondur. Kılıçdaroğlu PKK’ya söylemesi gereken sözü Erdoğan’a söylüyor, bu devlet hayatımızdaki en büyük skandallardan biri. 

*Tüm dünyaya tek bir yumruk gibi mesaj verilmeliydi. Bu bir iktidar-muhalefet meselesi değildir.

* ABD'den Türk demokrasisine, yargısına mutlak saygı, terörle mücadele konusunda katıksız destek bekliyoruz. 'Eğer PKK terör örgütü yaptıysa' gibi bir ifade kullandı. Böyle bir açıklama ciddi şekilde sorgulanmalıdır. Bu bizim hükümetimizin beyanına inanmamak demektir.

*Türkiye Cumhuriyeti devletinin yasalarına ve geleneklerine uygun bir şekilde bu evlatlarımızın hayatlarını kurtarmak için yapılması gereken her şey yapılmıştır. Sanki bu zamana kadar duruldu, bu zamana kadar yapılan tek operasyon buymuş gibi bir tablo çiziliyor. Bu evlatlarımızın canını kurtarmak için diplomasi ve operasyon alanında her seçenek değerlendirilmiştir."