Buldan: Güç birliğiyle yapılacak çok şey var

img
İSTANBUL - "Herkes İçin Adalet"  kampanyası kapsamında DİAYDER'i ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bunun bir seçim ziyareti olmadığını belirterek, "Oluşturacağımız demokrasi ittifakıyla bu ülkede yapacağımız çok şeyin olduğunu biliyoruz. Bunun için buradayız" dedi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Herkes İçin Adalet”  kampanyası kapsamında Alevi Dernekleri Federasyonu'nun (ADFE) ardından Şirinevler'de bulunan Din Alimleri Derneği'ni (DİAYDER) ziyaret etti. Buldan’a, partinin Halklar ve İnançlar Komisyonundan sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, milletvekilleri, MYK ve PM üyeleri ile Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker de eşlik etti. Heyet, DİAYDER Başkanı Ekrem Baran ve dernek yöneticileri tarafından karşılandı.
 
YÖNETENLERİN VİCDANI YOK
 
ADFE’ye yaptığı ziyaretini aktaran Buldan, derneklerle bir araya gelmeyi önemsediğini belirterek,"Süreci tartışmak ve neler yapılabileceğini görüşmek isteriz. Böylesi buluşmaların kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Ziyaret ettiğimiz her yeri beraber hareket etmeye çağırıyoruz. Çünkü bu ülkede bir adaletsizlik var, zulüm var. Bu ülkeyi yönetenlerin vicdanının olmadığını düşünüyoruz” dedi.
 
KÜRDE NEFES ALMAK YASAK
 
Türkiye’deki hukuksuzluklardan en çok etkilenen kesimin Kürtler olduğuna dikkati çeken Buldan, “Bu sınırlarını aşmıştır. Kürde nefes almayı bile yasaklayan bir yönetimle karşı karşıyayız. Yıllardır bu durum böyle. Kürt halkının çektiği acıları anlatmaya başlarsak bugün yetmez. Bir günde sığmayacak kadar çok acı çektiğinin tanığıyız. Kürde siyaset yapma hakkı tanımayan, artık bu ülkede Kürt’e nefes almayı bile yasaklayan bir yönetimle anlayışla karşı karşıyayız” diye konuştu.
 
BU SEÇİM ZİYARETİ DEĞİLDİR
 
"Herkes İçin Adalet" kampanyasının hukuksuzluklara bütün toplumla dur demek için başlatıldığının altını çizen Buldan, “Bu ziyaret bir seçim ziyareti değildir. Başka bir anlama gelmemelidir. Oluşturacağımız güç birliği ile demokrasi ittifakı ile bu ülkede yapacağımız çok şeyin olduğunu biliyoruz. Bunun için bugün buradayız” diye belirtti.
 
KRİZ ADALET İLE ÇÖZÜLÜR
 
DİAYDER Başkanı Ekrem Baran is, kendi inanç felsefelerinde barış, demokrasi ve adalet olduğunu ifade ederek, HDP'nin başlattığı "Herkes İçin Adalet" kampanyasını olumlu bulduklarını belirtti. Kuran'da adaletin önemine sıkça vurgu yapıldığını kaydeden Baran, Türkiye'nin içinde bulunduğu krizli durumdan herkes için adaletin sağlanmasıyla çıkılacağını söyledi
 
Konuşmalar ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti.