Akşener’den Erdoğan'a Garê tepkisi: Böyle şuursuzluk olamaz

img
ANKARA - İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Garê’de 13 polis ve askerin yaşamını yitirmesiyle ilgili iktidara tepki göstererek, “Bu işte siyasettin parmağı var mı yok mu? bilmek isteriz. Siz şehit anasını kongreye bağlayıp felaketten siyaset devşirme peşinde koşabilirsiniz, biz koşamayız” dedi.
 
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. TSK’nin Garê operasyonu sonucu 13 asker ve polisin yaşamını yitirmesiyle ilgili iktidara eleştiriler getiren Akşener, "Ağzından çıkana dikkat edeceksin. Sayın Erdoğan, evlatlarımızı teröre şehit verdik. Milletimizin canı yandı, yanıyor. Türkiye’ye, afra tafra yapan Suudların kralı öldüğünde ilan ettiğin yası evlatlarımıza neden çok görüyorsun. Milli bir meselede milli yas ilan etmek için daha neyi bekliyorsun" ifadelerinde bulundu. 
 
Erdoğan'ın önceki gün Rize'de gerçekleştirdiği AKP il kongresinde kullandığı "Salgının olduğu bir dönemde kongre yapıyoruz ve Rize'de salon lebaleb dolu" ifadesine de tepki gösteren Akşener, "Gara'daki kahrolası o mağara labaleb şehit doluyken, sen pandemiye rağmen kongre salonu labaleb dolu diye sevinemezsin. Böyle şuursuzluk, böyle aymazlık olmaz, olamaz" diye konuştu.
 
ALGI YÖNETİMİ
 
Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkeyi yönetenler devlet adabına, devlet idaresinin sorumluluğuna uygun davranmasalar da biz cümlelerimizi seçerek konuşacağız. Herkesin sözlerine dikkat etmesi gerekir ama bu dikkat yapılan bir yanlış varsa üzerini örtmek için bahane olamaz. Başarılı operasyonların müjdesini kendi verip felaketlerin açıklamasını valilere, bakanlara havale etmek devletin değil algının yönetimidir. Bu işte siyasettin parmağı var mı yok mu? bilmek isteriz. Siz şehit anasını kongreye bağlayıp felaketten siyaset devşirme peşinde koşabilirsiniz, biz koşamayız. Siz Meclis kürsülerinden linç kampanyası başlatıp şehitlerimizi sizden olmayana saldırmak için araç yapmaya cüret edebilirsiniz, biz edemeyiz."
 
‘BÖYLE DEVLET YÖNETİLMEZ’
 
Erdoğan’ın 13 asker ve polisin yaşamını yitirmesiyle ilgili yaptığı açıklama sırasında gülmesini hatırlatan Akşener, "Bir defalık olsa da ayrıştırmak yerine birleştirdiğini görmek isterdik. Bir defa da olsa kürsülerde AK Parti genel başkanını değil, milletinin cumhurbaşkanı olarak görmek isterdik. Siyaseten lazım olduğunda gömleğinin kollarını sıyırıp harekât odasından fotoğraf vermeyi biliyorsun. Ama sen partinin kongrelerinde espriler yapıp şakalaşıyorsun. Böyle şımarıklık böyle bir izansızlık bu ülke görmedi. Böyle devlet yönetilmez” şeklinde konuştu.
 
ANAYASA YORUMU
 
Akşener, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Şu ana kadar Ak Parti cenahından yakın uzak rastlaşıp görüştüğüm bir Allah'ın kulundan bu yeni anayasa meselesi nemelem bir şeydir sorusuna henüz bir cevap alamadın. Kimse bilmiyor. Reisin de bildiğini zannetmiyorum. Memleket bu haldeyken yeniden kuruluş Anayasası'ndan bahsedecek kadar kendinden geçmiş bir iktidarın sonu gelmiş demektir. Ortaya konan şudur; cümlelerine baktığınızda çok ilginç tarihimizi dizi isimlerinden öğrenen o cahil ve benzerleri bilmez ama ben hatırlatayım, son yurdumuzda bin yıldır yıkılan ya da kurulan bir devlet yoktur. Her Türk devleti bir silsilenin parçasıdır. Cühela takımı bilin istedim.”