Erdoğan ‘milli uzay programı’nı açıkladı

img

HABER MERKEZİ- 'Milli uzay programını' açıklayan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023'te Ay'a gideceklerini belirtti. Erdoğan,Göbeklitepe yakınlarındaki toprağa saplı halde bulunan monolitin de programın reklamı olduğunu açıkladı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Uzay Ajansı tarafından hazırlanan Milli Uzay Ajansı Tanıtım Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan toplantıda, "Kendi roketlerimizi uzaya fırlatacak seviyeye henüz gelemedik ancak bu konuda da önemli adımlar attık. Mikro ve mini uyduların uzaya fırlatılması çalışmalarını yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, uzay çalışmalarına dair 10 ayrı hedef açıklarken uzay limanı işletmesine sahip olmanın ve bir Türkü uzaya göndermenin de bunların arasında yer aldığını duyurdu.Erdoğan, "Eminim ki birçok kişi bu hayali kurarak büyümüştür. Hatta belki aranızda hala bu hayalini sürdürenler vardır. Hatta ve hatta belki bayanlardan bile ben adayım diyenler vardır," ifadelerini kullandı.

MONOLİT PROGRAMIN REKLAMI ÇIKTI

Urfa’da Göbeklitepe yakınlarındaki tarlada yaklaşık 4 gün önce toprağa saplı halde bulunan metal blokun (monolit) da uzay programının reklamı olduğu ortaya çıktı. Erdoğan, konuşma yaparken arkasında monolitin fotoğrafının belirmesiyle "Şimdi Türkiye'deki uzaydaki 10 yıllık vizyon, strateji hedef ve projelerinin yer aldığı milli uzay programımızı tüm dünyaya ilan ediyor ve diyorum ki, gökyüzüne bak ayı gör," ifadelerini kullandı.