AKP’li Çelik: Demokratik protesto hakkı aşıldı

img

ANKARA - AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi kayyım olarak atanması sonrası başlayan protestolar ile ilgili konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Demokratik protesto hakkı aşıldı” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

 AKP’li Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi kayyım olarak atanması sonrası başlayan protestolar ile ilgili konuşan Çelik, “Atanmış bir yöneticiyi biz yönetici olarak kabul etmiyoruz ifadesinin ötesinde, fiziki engelleme, üniversite yönetimini çalıştırmama gibi bir duruma gelince güvenlik güçlerinin müdahalesi söz konusu olacaktır. Demokratik protesto hakkı aşıldı” ifadelerini kullandı.

Twitter'ın bazı hesapları ve paylaşımları engellemesine de değinen Çelik, “Sosyal medya ulusal iradelerle, milli egemenlikle, hukukla kavga eden mekanizmaya dönüşmeye başlıyor. Bu dijital faşizm ve diktatörlük getirir. Sosyal medya şirketleri birer özgürlük mecrası olarak ortaya çıktılar ama keyfi kararlarla kamu otoritesi gibi davranıyorlar” diye konuştu.

‘YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI’

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de destek verdiği yeni anayasa ilgili değerlendirmede bulunan Çelik, “Cumhurbaşkanı halk tarafından seçiliyor. Millete verilmiş bir yetki milletten geri alınamaz. O zaman da Başbakan da seçildiği için onun ülkeye yaratacağı sıkıntılar herkesin ortak noktasıydı. Cumhurbaşkanı makamının halk tarafından seçilmesinden sonra artık Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş zorunlu hale geldi. Düşünülmesi gereken şey şudur. Çeşitli yerlerde çeşitli eleştiriler, gündemler oluyor” dedi.

MUHARREM İNCE'NİN İSTİFASI

Memleket Hareketi'ni kuran ve CHP'den istifa eden Muharrem İnce'nin ittifak açıklamalarına yanıt veren Çelik, “Siyaset yapan herkesin milletimize ve gelecek nesillere yeni anayasa borcu vardır. Bunu ödemek için elimize geçen fırsatı değerlendirmek gerek. İstifaları birtakım yeni oluşumlar olarak görüyoruz. Cumhur İttifakı ile beraber olmak herkese nasip olmaz. İttifak kendi yolunda güçlü bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.