‘Herkes İçin Adalet’ kampanyasının etkinliği başlıyor

img

ANKARA - HDP’nin yeni döneme dair mücadele programını açıklayacağı “Herkes İçin Adalet” kampanyası başlıyor.

 
Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Herkes İçin Adalet” kampanyasının duyuru etkinliği Ankara’da bir otelde gerçekleştiriliyor. Kampanyanın duyurusunun yapılacağı salona Kürtçe, Türkçe “Tecride son", "Yaşam için adalet", "Despê de edalet", "Herkes için adalet", "Kadın kırımına son", "Kadınlar için adalet", "Aş için, doğa için, anadil için, barış için adalet” yazılı pankartlar yer aldı.  “Adalet” talebiyle hazırlanan lolipoplar konukların oturacakları yerlere bırakıldı. Salona yavaş yavaş konuklar gelmeye başladı. Etkinliği çok sayıda gazeteci takip ediyor.
 
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Bedran Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır yanı sıra HDP bileşeni partilerin Genel Başkanları da kampanya tanıtımında yer alacak. EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) MYK Üyesi Devran Dağlı, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) MYK Üyesi Hatice Göz de katılımcılar arasında olacak.
 
Etkinliğe davet edilenler şöyle: Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çalışkan, DİSK Genel- İş Örgütleme Daire Başkanı Taner Şanlı ile Basın Danışmanı Çağdaş Küpeli, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Örgütlenme Sekreteri Ramazan Gürbüz, İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Din Alimleri Derneği (Diayder) Genel Başkanı Ekrem Baran, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara şube başkanı Murat Yılmaz, Özgürlük İçin Hukukçular  Platformu, Asrın Hukuk Bürosu.
 
VİDEO TANITIMI
 
Açılış ve selamlamayla başlayacak etkinlikte HDP tutuklu eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş selamlanacak. Kampanya müziği ve klibinin de tanıtımının yapılacağı etkinlikte sanatçı Kadir İnanır ve HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü’nün video mesajları izlenecek.
 
EŞ GENEL BAŞKANLAR AÇIKLAMA YAPACAK
 
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın kampanyanın deklarasyonunu açıklaması ardından etkinlik son bulacak.HDP, kampanyayla birlikte, İmralı’da uygulanan tecride karşı başlatılan açlık grevleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından verilen Demirtaş kararı, demokraside yaşanan antidemokratik uygulamalara dair mücadele programı açığa çıkarmayı hedefliyor.