DTK, DBP ve HDP heyeti Kürt birliği için Eruh’ta

img

SİİRT – Kürt ulusal birliğine dair yürütülen çalışmalar kapsamında Siirt’e giden DTK, DBP ve HDP heyeti, ziyaret ettiği esnafları dinledi.

 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekilli Meral Danış Beştaş, HDP Siirt Milletvekilli Sıdık Taş, Kürt ulusal birliğine ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında bugün Siirt’te geldi. Buradan Eruh ilçesine geçen Kürt siyasetçiler, ilçe merkezindeki esnafları ziyaret etti.
 
DTK, HDP, DBP heyeti, yoğun ilgisiyle karşılaştıkları esnaflarla ülkenin siyasi, ekonomik ve sosyal durumuna dair sohbetlerde bulundu.  
 
Yapılan bu sohbetlerde yurttaşlar, Kürtlerin güç birliği oluşturması yönündeki beklentilerini dile getirdi. 
 
Ulusal birliğin sağlanması konusunda sürdürdükleri çalışmalar kapsamında Siirt’te 3 günlük bir programları olduğunu dile getiren DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, esnafları gerçekleştirecekleri bu programlara katılmaya davet etti. 
Programlarına dair basın mensuplarına bilgi veren Aydeniz, AKP-MHP iktidarının yoğunlaşan saldırılarının karşında ulusal birlik çalışmaları başlattıklarını dile getirdi.
 
Diyarbakır, İstanbul, Şırnak ve Van’ın ardından Siirt’e geldiklerini söyleyen Aydeniz, “Kürt halkı için önemli bir yer olan Eruh’ta başladığımız programda yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Programımız yarın Kurtalan, diğer gün ise Siirt kent merkezinde gerçekleştireceğimiz ziyaretler ile devam edecek. Siirt programının ardından Batman’da 25 ile 29 Ocak tarihlerinde bir programımız olacak. Batman’daki programın kitlesel bir şekilde geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bu günkü coşkuyu tüm çalışmalarımızda göreceğiz. Halkın katılım ile birlikte” dedi.
 
İlçe halkının atıkları sloganlar ve çektikleri zılgıtlar eşliğinde HDP İlçe Örgütü binası önünde son bulan esnaf ziyaretinin ardından heyet daha sonra aile ziyaretlerine başladı.