Kadın ve Adalet Zirvesi’nde konuşan Erdoğan’dan ‘aile’ vurgusu

img

ANKARA - Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha vurguladığı “aile”nin temelini güçlü kadınların oluşturduğunu savundu. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevrimiçi düzenlenen 4. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi’ne video konferans ile katıldı. Dijital dünyanın dışında kalmanın zor olduğunu söyleyen Erdoğan, dijitalleşmenin yeni sorunlara neden olduğunu dile getirdi.
 
İnsana hizmet için çalışmayan mekanizmaların zulüm getirdiğini belirten Erdoğan, “Bireyi bir isim veya numaradan ibaret gören dijitalleşmenin sonu faşizme çıkar. Dijital faşizme karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Dijitalleşme yoluyla yeni adaletsizliklerin, haksızlıkların ortaya çıkmamasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
AİLE VURGUSU
 
Kadınlara karşı şiddet ve ayrımcılık konusunda teknolojinin imkânlarından yararlanıldığını söyleyen Erdoğan, “Güçlü bir ailenin temelinde güçlü kadının yattığı, kadının gücünün de haklarını kullanabilme imkânından alıyor. Dünya yaklaşık bir asırdır süren küresel, siyasi ve ekonomik güç dengelerinin sarsılmasının sancılarını yaşıyor. Koronavirüs salgını bu sarsıntıyı hızlandırmıştır. Dünyadaki üretim, dağıtım ve ticarette tekelleşmenin nasıl vahim sonuçlara yol açabileceği görülmüştür” dedi. Türkiye’ye yönelik siber saldırıların arttığını açıklayan Erdoğan, “Türkiye en çok saldırılara hedef olan ülkelerin başında geliyor. Sınırlarımızın güvenliği ne kadar önemliyse, elektronik verilerimiz de o denli önemlidir” diye konuştu.