Rıza Sarraf Meclis gündeminde

img
ANKARA - HDP Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, Rıza Sarraf’ın da içerisinde yer aldığı ulusal ve uluslararası yolsuzluk ve rüşvet çarklarının ortaya çıkarılması amacıyla Meclise araştırma önergesi verdi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, Rıza Sarraf’ın da içerisinde yer aldığı belirtilen ulusal ve uluslararası yolsuzluk ve rüşvet çarklarının ortaya çıkarılması amacıyla Meclise araştırma önergesi verdi. Sarraf’ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile yıllardır Türkiye siyasetinin merkezinde yer aldığı belirtilen önergenin gerekçesinde, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Altın ihracatı yapan bir zat. Ülkeye katkısının olduğunu biliyorum. Hayır, işlerine girdiğini biliyorum” açıklaması hatırlatıldı.
 
ABD’de görülen Sarraf davasının kapatılması için siyasi iktidarın devreye girdiği belirtilen gerekçede, şüpheli para transferleri ve rüşvet iddialarına dair bilgilere yer verildi. Gerekçenin devamında, AKP iktidarının yolsuzluk ve rüşvet ile yüzleşmediği belirtilerek, “Bu süreçlere dahiliyet olsun ya da olmasın esas olan yolsuzluk ve rüşvet iddiaların üstüne gitmek, gerekli ve etkin soruşturmalar yürüterek olası siyasi şantajların önüne geçmektedir. Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile ilgili genel kural, üstüne örtmeye çalıştıkça daha fazla sorun yaratmasıdır. Nitekim AKP iktidarının üstünü örtme, algı yönetme ve mağduriyet yaratma tutumu sebebiyle 2013 yılından beri Rıza Sarraf ve bağlantılı olduğu siyasetçilerle ilgili iddialar artarak sürmektedir. İktidarı aşarak tüm ülkeyi ilgilendiren yolsuzluk ve rüşvet iddialarını araştırması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.