Akşener'den ‘Evine dön’ çağrısına yanıt

img
HABER MERKEZİ - İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Devlet Bahçeli’nin “Evine dön” çağrısına, “Ne zaman Sayın Erdoğan’ın ilgisi azalıyor, Sayın Bahçeli başta ben olmak üzere partime sardırıyor. Biz bundan bıktık” yanıtını verdi. 
 
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün yaptığı “Evine dön” çağrısına yanıt verdi. Nevşehir ilçelerine yaptığı ziyaretler sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Akşener, Bahçeli’nin sözleriyle ilgili olarak, “Buradan Sayın Erdoğan’a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ortağıyla ilgilensin. Ne zaman Sayın Erdoğan’ın ilgisi azalıyor, Sayın Bahçeli başta ben olmak üzere partime sardırıyor. Biz bundan bıktık. Lütfen ortağıyla ilgilensin” dedi.
 
'ORTAĞINIZI ÜZERİMİZE SALDIRMAKTAN ALIN' 
 
Akşener, şöyle devam etti: “Sayın Bahçeli’nin en önemli özelliği, kendisinin altını ısrarla çizdiği nezaketidir ama ekonomik problemler olduğu dönemde, salgın yaşadığımız bir dönemde, esnafımızın, işsiz gencimizin, tarımımızın pek çok sorunu varken, milletin sesini duymak yerine, o sese cevap vermek yerine siyasi magazinle meşgul olmasını hiç hoş bulmadığımı ifade etmek isterim. Bir kez daha söyleyeyim, Sayın Erdoğan ortağınızı üzerimize sardırmaktan alın.”
 
BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün gazetecilerin sorularına verdiği yazılı yanıtta “Zillet İttifakı’nın üç asıl ortağından ikisinin, yani CHP ile örtülü ortak HDP’nin Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’e menfi yaklaşımı ortadadır. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı son hareketiyle onlardan ayrışmış, ayrı düşmüştür. Meral Hanım’ın kendisi adına hayırlı bir gelişmedir. Sayın Akşener’in böyle gitmeyeceğini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düştüğünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır” demişti.