HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar’dan bayram mesajı

img
ANKARA - Kurban Bayramı’na ilişkin mesaj yayımlayan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, koronavirüs salgınına karşı tedbirlere uyarak bayramlaşmanın yapılması çağrısında bulundu.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Kurban Bayramı’na dair video mesaj yayımladı. Eş Genel Başkanlar Buldan ve Sancar, gittikçe yayılan pandemi koşulları dikkate alınarak bayramlaşmaların gerçekleştirilmesi, toplum sağlığını tehlikeye atacak kutlamalardan uzak durulması çağrısında bulundu.
 
BULDAN: BARIŞA OLAN ÖZLEMİMİZİ BÜYÜTEREK GEÇİRECEĞİZ
 
Buldan’ın mesajı şöyle: “Sevgili halkımız hepinizin mübarek bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bu bayramda sevdiklerimizin elini öpmeye, onlarla bayramlaşmaya gidemiyoruz. Koronavirüs tehlikesi hala büyük bir risk taşıyor. Sizlerden sevdiklerinizin ellerini öpmeye gitmekten ziyade onlarla telefonla, mesajla bayramlaşmanızı rica ediyoruz. Bu salgın hala büyük bir risk taşıyor. Bu salgına karşı halkımızın geleceğini düşünmek ve umutları büyütmek bizlerin görevi ve sorumluluğudur. Bayramlar her zaman olduğu gibi barışın, özgürlüklerin, demokrasinin ve Türkiye’nin geleceği açısından kardeşliğin umudunun yükseldiği günlerdir. Bu bayramın bir kez daha HDP olarak barışa olan özlemimizi, demokrasiye, kardeşliğe olan umudumuzu büyüterek, geçireceğiz. Bu bayram Türkiye halklarına barışı, özgürlüğü, sağlık ve huzuru getirsin. Sağlıklı günlerde mutlu bayramlarda buluşmak üzere.”
 
SANCAR: BARIŞ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
 
Sancar’ın mesajı şöyle: “Değerli halkımız İslam alemi için derin anlamı olan Kurban Bayramı’nı zor şartlarda idrak ediyoruz. Bir yanda devam eden savaşlar, zorbalık ve baskı öte yanda bütün hızıyla devam eden koronavirüs salgını. Bütün bunlar bayramı ağız tadıyla kutlamamıza izin vermiyor ama bayramları gerçek anlamıyla kutlayacağımız bir dünya yaratmak için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Barış, dayanışma ve özgürlük içinde bir yaşam kurmak için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. Öte yandan bayramlaşmalarda sağlık tedbirlerine dikkat edelim. İktidar sağlığı ne kadar ihmal ederse etsin biz kendi tedbirlerimizi almayı ihmal etmeyelim. Kendimizin, sevdiklerimizin ve halkımızın sağlığı için elimizden geleni yapalım. Hepinizin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.“