Erdoğan: Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını istiyoruz

img
ANKARA- Sosyal medya mecralarının bir düzene sokulmasının şart olduğunu ileri süren  Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir an önce parlamentomuza getirip bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını kontrol edilmesini istiyoruz” dedi.
 
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Ekim sonunda ilçe kongrelerini, sonrasındaki dört ayda il kongrelerini bitirerek 7'nci Olağan Büyük Kongre tarihini açıklayacaklarını belirten Erdoğan, "Nasipse, Ağustos ayının sonundan itibaren kongrelerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.
 
Salgın sürecinde ara verilen tüm ticari faaliyetlerin başladığını vurgulayan Erdoğan, “Birileri kötümserlik havası estirse de ülkemize güveniyoruz. Yıl sonuna ulaştığımızda kayıp olarak görülen 2020'yi herkesi şaşırtan bir büyüme oranıyla kapatacağız" dedi.
 
‘MECRALARIN DÜZENE SOKULMASI ŞART’
 
Damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yeni doğan çocuğuyla ilgili sosyal medyadan yapılan paylaşımlara tepki gösteren Erdoğan, "Son yıllarda bu tür ahlaksızlıkların artmasında hem mecraların kontrolsüzlüğünün hem de organize saldırıların kolaylaşmasının rolü vardır. Yalanın, iftiranın, kişilik haklarına saldırının, itibar suikastlarının alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip, bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz. Niçin YouTube, Twitter, Netflix gibi sosyal medyalara karşı olduğumuzu anlıyor musunuz? Bu ahlaksızlıkları ortadan kaldırmak için. Bunlar ahlak sahibi değil. İnternet mecralarını kullananlar, suç işleme konusunda layüsel değildir” diye konuştu.
 
'TÜRKİYE MUZ CUMHURİYETİ DEĞİLDİR'
 
İnternet ve sosyal medya mecralarının bir an önce hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için gerekeni yapmakta kararlı olduklarını söyleyen Erdoğan, “Hukuki düzenleme tamamlandığında erişim engeli ile adli ve mali yaptırımlar dahil her türlü yöntemi devreye sokacağız. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Bu ülkenin idari ve adli kurumlarını hiçe sayanları biz de hiçe sayarız. Hukuk devleti ilkesi, demokrasinin vazgeçilmez şartıdır. Asıl bu konuda gerekeni yapmazsak demokrasiye ve hukuka aykırı davranmış oluruz” ifadelerini kullandı.