Piyano, bağlama ve kemençe Of'ta buluştu
TRABZON – Piyanist Olcay Saral, “Bir Piyano Efsanesi” konseri ile Of'lularla buluştu.
Of Folklor Derneği'nin düzenlediği konser Of Spor Salonu’nda gerçekleşti. Çok sayıda kişinin katıldığı konserde piyanist Olcay Saral sahne aldı. Farklı müzik kültürlerinin bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan özgün performans büyük ilgi gördü. Konserde Olcay Saral'a konuk müzisyenler Semih Saral bağlamasıyla, İrfan Seyhan ise kemençesiyle eşlik etti.
Batı müziğinin önemli enstrümanlarından piyano ile Anadolu müziğinin köklü çalgıları bağlama ve kemençenin aynı sahnede buluşması, geceye ayrı bir anlam kattı. Piyanonun melodik ve modern tınıları, bağlamanın Anadolu’dan taşıdığı ezgiler ve kemençenin Karadeniz’e özgü güçlü sesiyle birleşti. Ortaya çıkan müzikal uyum, izleyicilere farklı müzik geleneklerinin birbirini nasıl tamamlayabileceğini gösteren özel bir deneyim sundu.
Anadolu’nun geleneksel müzik mirası, Olcay Saral’ın piyano yorumuyla yeniden ele alınırken, bağlama ve kemençenin eşliğiyle eserler farklı bir atmosfer kazandı.
Of’ta ilk kez bu kapsamda gerçekleştirilen konser, ilçenin kültür ve sanat hayatı açısından da dikkat çeken etkinliklerden biri oldu.
Gecenin sonunda piyano, bağlama ve kemençenin oluşturduğu müzikal birliktelik, izleyicilerden büyük beğeni topladı.