Tara Mamedova'dan yeni albüm

img
İSTANBUL - Tara Mamedova, 5 yıllık aradan sonra ikinci albümüyle müzik severlerin karşısında. Sanatçı albüm gelirlerini Alman-Kürt Enstitüsü’ne bağışlayacak.
 
Kürt Sanatçı Tara Mamedova, 5 yıllık aradan sonra ikinci albümüyle dinleyicilerinin karşısında. İlk albümü “Ax”tan sonra 7 eserden oluşan, Etnik Caz tarzındaki “Canlı Performans Live” albümü tüm dijital platformlarda yerini aldı. İki parçanın söz ve müziklerinin sanatçıya ait olduğu albümde üç anonim eser de yer alıyor. Mamedova, albümünde Kürtçe, Rusça ve Fransızca seslendirirken, albümünün aranjesi (düzenleme) müzisyen Olcay Bozkurt'a ait.
 
FARKLI DİLLERDEN EZGİLER
 
Paris’te müzik eğitimi aldıktan sonra başladığı sanat yaşamına Türkiye’de yaşayarak sürdürmeye karar veren Mamedova’nın, ikinci albümünün çıkış eseri ise “Yek Du Se” Türkiye’ye yerleştikten sonra sözlerini yazdığı şarkıyı iki dilde seslendiren Mamedova’nın yine söz ve müziğinin kendisine ait olan ikinci eseri de “Ay Dil” parçasıdır. Rus klasiklerinden “Kalina” adlı parça ise sanatçının özgün yorumu ile yeniden hayat buldu. 
 
Mamedova, daha önce de çeşitli sanatçılar tarafından okunan ve çok sevilen anonim eserlerden “Pore Dayîkamin”, “Vengeyeno”yu ve “Min Bêriya Te Kir” parçasını da kendi tarzıyla yeniden yorumladı. Albümün en özel şarkılarından biri de sanatçının 8 yıl önce Hewler’de duyduğu, uzun süre kime ait olduğunu bilmediği ve uzun yıllar araştırıp derinlerden çıkardığı anonim eser “Kilyana.”
 
GELİRİ ALMAN KÜRT ENSTİTÜSÜNE BAĞIŞLADI
 
Kürt kültür ve sanatı konusunda duyarlı olan sanatçı Tara Mamedova, albümün tüm gelirlerini yine Kürt kültüründe kullanılması için Alman-Kürt Enstitüsü’ne (Deutsch- Kurdis Ches Kultur institut) bağışlayacağını duyurdu. 
 
KONSER HAZIRLILARINA BAŞLADI
 
Albüm tanıtım konserine hazırlanan sanatçı, albümün çıkması ile birlikte pek çok festivalde yer almak için hazırlanıyor. Mamedova, Diyarbakır, Van, Batman, Mardin, İzmir, Ankara ve İstanbul’da albüm tanıtım konserleri düzenleyecek.