Van'da açlık grevleri için dayanışma konseri

img

VAN - Partisinin açlık grevleri ve ölüm orucu eylemleri için gerçekleştirdiği dayanışma konserinde konuşan HDP’li vekil Muazzez Orhan, “Cezaevi direnişleri tecridi kıracaktır” dedi. 

 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, tecride karşı devam eden açlık grevlerine ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için "Uğruna ölürcesine herkesi yaşama davet ediyoruz" sloganıyla dayanışma konseri düzenledi. 
Bir düğün salonunda yapılan etkinliğe Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Etkinliğin yapıldığı salona, "Yaşama ses ver" pankartı asıldı. 
 
Tecride karşı yaşamına son verenlerin açlık grevi eylemlerini anlatan sinevizyon gösterisi izlendi. Sinevizyon izlendiği esnada sık sık "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganı atıldı. 
 
'TECRİT KIRILDIĞINDA YAŞAMIN ÖNÜ AÇILACAK'
 
Kısa bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan,  Mayıs ayının faşizme karşı büyük bir mücadeleyi ifade ettiğini söyledi. Bununla birlikte  zulme ve faşizme karşı mücadelenin devam ettiğini söyleyen Orhan, “8 yıldır Kürt Halk Lideri Sayın Öcalan üzerinde ağır bir tecrit yaşanıyor. Bu tecrit, sadece Sayın Öcalan üzerinde uygulanmıyor. Bu tecrit; Türkiye halkına, özgürlüğe, kadına, gençlerin geleceğine ve barışa uygulanan bir tecrit. Bu tecridi kınıyoruz. Biz inanıyoruz ki cezaevi direnişleri bu tecridi kıracaktır. Bu tecridin kırılmasıyla birlikte barışın, özgürlüğün ve yaşamın önü açılacaktır” dedi. 
 
Konuşmanın ardından sanatçılar Kadir Çat, Koma Pel, Hediye Kalkan, Koma Rojarya, Şerzat, Nurcan Değirmenci sahne aldı. 
 
Etkinlik halay ve zılgıtlar eşliğinde son buldu.