'Kadınlar Yaşasın Diye' adlı sergi sanatseverlerle buluştu

img

İSTANBUL - Şiddete, cinsel istismara ve baskıya maruz bırakılan kadınların hikayelerinin anlatıldığı "Kadınlar Yaşasın Diye" adlı dayanışma sergisi sanatseverlerle buluştu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), şiddete, cinsel istismara ve baskıya maruz bırakılan kadınların hikayelerini, 20 kadın sanatçının eserleriyle anlattığı "Kadınlar Yaşasın Diye" adlı dayanışma sergisi düzenledi. Kadıköy'de bulunan KargART'ta gösterilen sergiye birçok kadın sanatçı ve aktivist katıldı.

Sergiye ilişkin yazılı açıklama yapan KCDP, ülkede her gün kadınların katledildiğini ve kadınların sesinin her gün ölümle kesildiğini belirterek, 2018 yılında 440 kadının katledildiğini hatırlattı. Açıklamanın devamında ise şu sözler yer aldı: "Türkiye'de kadınlar şimdiye dek hiç olmadıkları kadar canlı bir biçimde buna karşı mücadele ediyorlar. Dünyanın dört bir yanında kadın cinayetlerine, kadına yönelik şiddete karşı mücadele de giderek artıyor. Biz istiyoruz ki, tek kadın dahi öldürülmesin, şiddete, baskıya maruz kalmasın, eşit ve özgürce hayatını sürdürebilsin. Bu bağlamda tüm kadınlar için hak arayışımızı bu kez sanatla yapıyoruz. Eşit ve özgür olacağımız yarınların özlemi ve temennisiyle."

Sergide sanatçı,  Arzu Arbak, Ayşecan Kurtay, Ayşegül Sağbaş, Beyza Boynudelik, Burçin Erdi, Didem Ünlü, Ece Beylikçi, Eda Emirdağ, Füruzan Şimşek, Işıl Güleçyüz, Leyla Emadi Maartiz, Merve Dündar, Nazan Azeri, Nur Gürsel, Pemra Aksoy, Saliha Yılmaz, Zeycan Alkış ve Zuhal Aktan'ın eserleri sergileniyor.

3 gün devam edecek olan sergi, sanatseverleri bekliyor.