Şa Performans’ın Ocak ayı programı belli oldu

img

İSTANBUL – Alternatif bir sahne olarak kurulan Şa Performans’ın Ocak ayı programı belli oldu. Ocak ayında belgeselden tiyatro ve konsere kadar çok sayıda etkinlik düzenlenecek. 

Şa Performans kültür sanat alanında alternatif bir sahne olmak amacıyla 2018'in Ağustos ayında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana çeşitli çalışmalar yapan ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Şa Performans yöneticilerinden Egit Fırat, bu ayki çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 
Programlarını aylık olarak düzenlediklerini ifade eden Fırat, “Yıllık program düzenleyemiyoruz. Her ayın 25’ine kadar diğer ayın listesini düzenliyoruz. Ancak yıllık olarak da düşündüğümüz çalışmalar oluyor. Tiyatro, def, tambur, gitar, keman, kısa film atölyeleri gibi önümüze koyduğumuz çalışmalar var. Bu çalışmalarımız grup şeklinde değil de teke tek oluyor. Kim hangi gün müsaitse o gün gelip dersini görüyor” diye konuştu. 
 
Yıl içinde kültür, sanat ve dil için önemli olan özel günler için de çalışma yaptıklarını aktaran Fırat, “Bu yıl da Dünya Tiyatro Günü, Dünya Anadil Günü, Kürt Dil Günü gibi özel günler için çalışmalarımız olacaktır” dedi.
 
‘AFİŞ KÜRTÇE OLUNCA NE YAPACAKSINIZ DİYE SORUYORLAR’
 
Çalışmalarını Kürtçe yaptıkları için birçok zorluk ile karşılaştıklarını dile getiren Fırat, “İstanbul gibi bir yerde çalışmalarınızı, yüzde 100 sadece Kürtçe yapacağım derseniz, ne yazık ki işiniz 2-3 kat daha zordur. Ekonomik olarak ağır geliyor. Örneğin bir konserimiz var ve Dengbêj Kazo’yu memleketten buraya getireceğiz. Bunun masrafları var. Birçok kişiyi bölgeden getiriyoruz. Bu nedenle hem ekonomik olarak zorlanıyoruz hem de daha fazla emek veriyoruz” diye ifade etti.  
 
Kendilerine yönelik baskılar konusunda da Fırat, “Her astığımız bir afişin ardından devlet gelip ‘ne yapıyorsunuz. Ne yapacaksınız’ diye soruyor. Bugün o program Türkçe olsa kimsenin ilgisini çekmez. Çalışmaların zorluğu yanında bir de baskılar karşısında mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
OCAK AYI PROGRAMI
 
Şa Performans’ın Ocak ayı programı şu şekilde: 
 
8 Ocak saat 20.00 Stand-up olacak Mehmet Erbey - Chalak Events
 
9 Ocak saat 20.00 Stand-up Mehmet Erbey - Chalak Events
 
11 Ocak saat 20.00 Belgesel (Seyadê Şamê)- Keremo
 
12 Ocak saat 17.00 Söyleyişi (Çiya Mazî) Ronak
 
13 Ocak saat 20.00 Belgesel (Gala) Ji Akademîye re Raporek - Bilal Korkut
 
16 Ocak saat 20.00 Konser - (Murat Demir) Şa Performans
 
17 Ocak saat 20.00 Tenê Ez (Tiyatro) Teatra Jiyana Nû
 
18 Ocak saat 20.00 Ji Akademîye re Raporek Şa Performans
 
19 Ocak saat 18.30 Film/Söyleyişi/İmza (ZER) - Kazım Öz katılımıyla
 
20 Ocak saat 17.00 Söyleyişi/İmza - (Mirad Bayram)  Şa Performans
 
23 Ocak saat 20.00 Karagöz Muhtar (Bir Oidipus Komedisi) Emin Taşdemir Karagöz Tiyatrosu
 
25 Ocak saat 19.00 Konser (Dengbeji) Kazo-Keremo
 
26 Ocak saat 20.00 Karagözün Sefası Tiyatro) - Cengiz Samsun.