‘Büyük Değişim – Popülist Otoriterleşme’ kitabı çıktı

img
ANKARA - Ekonomist Mustafa Durmuş’un Türkiye’deki derin kriz ile küresel çaptaki kriz arasındaki ilişkiyi ele aldığı “Büyük Değişim – Popülist Otoriterleşme” kitabı çıktı. 
 
Ekonomist Mustafa Durmuş’un, “Büyük Değişim – Popülist Otoriterleşme” kitabı, İmge Yayınları’ndan çıktı. Durmuş, kitabında Türkiye’de tanık olduğumuz gerilemeyi de, küresel çaptaki daha büyük bir krizin yerel bir yansıması şeklinde yorumluyor.  
 
Yazar Fikret Başkaya’nın kitabın arka sayfasında ele aldığı kapak yazısında, Durmuş’un bu çalışmasının sadece Türkiye’deki “tersine gidişi” yetkin bir şekilde tahlil etmediğini, aynı zamanda dünya sisteminin içine sürüklendiği çıkmazla Türkiye’nin “derin krizi” arasındaki ilişkiyi de açık ettiğini belirtiyor.
 
Durmuş’un kitapta ele aldığı analizlerinde, dünya çapında büyük etki yaratan 2008 ekonomik krizinin önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin içinde geçtiği krizi anlamak için 2008 krizinden öğrenecek şeylerin olduğunu söylüyor.  Durmuş ayrıca, 2008 krizi sonrasında uygulanan politikaların, dünya ekonomisinin gidişatını iyileştirmek yerine, onu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini, dolayısıyla bugün yaşadığımız sorunların kökeninde de bu politikaların bulunduğunu belirtiyor.
 
BAŞKAYA’DA ARKA SAYFA YAZISI 
 
Akademisyen Yazar Fikret Başka da, kitabın arka sayfasında ele aldığı yazıda şöyle diyor:
 
“Şeyleri anlamadan değiştirmek mümkün değildir. Anlamak da radikal eleştiriyi varsayar. Boşuna ‘radikal olmak, sorunları kökeninde ele almaktır’ denmemiştir. Radikal eleştiri hiçbir zaman bugünkü kadar gerekli olmadı. Artık radikal eleştiriye hakkını vermemiz gereken bir zamandayız. Doğrusu böyle bir eser ortaya koyduğu için Mustafa Durmuş dostumuza ne kadar teşekkür etsek azdır.”