İHD’den film gösterimi

img

İSTANBUL - İHD İstanbul Şubesi İnsan hakları haftası kapsamında Human (İnsan) adlı film gösterimi gerçekleştirdi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) 10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası kapsamında şube binasında Yönetmen Yann Arthus Bertrand’ın “Human (İnsan)” adlı filmin gösterimi gerçekleştirdi. Gösterime İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri ile şube yöneticileri ve çok sayıda insan hakları savunucusu katıldı. 

‘İNSAN HAKLARI HERKES İÇİN’

Gösterimden önce filmin gösterim amacına dair kısaca konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, insan hakları haftalarında her yıl farklı etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Yoleri,  “Farklı sanatsal eserleri değerlendiriyoruz.

Daha önce çocuk, kadın ve işçi filmlerinin gösterimini de yaptık. Human (İnsan) filmi de öyle, bu film belgeseldir aynı zamanda. Birçok coğrafyada farklı insanların yaşadıkları ortak sorunları içeriyor. İnsan haklarının herkes için olduğunu ve insanların bu haklarından vazgeçmeyeceklerini söylemek için biz böyle şeylerin altını çiziyoruz” dedi.

‘ETKİNLİKLERİMİZ BU HAFTA DEVAM EDECEK’

İnsan hakları haftası kapsamında çok sayıda etkinlik düzenlediklerini de sözlerine ekleyen Yoleri,  “Hem hasta mahpuslara kart gönderdik. Hem de konuya ‘tecrit ve mahpus hakları’ başlıklı panel düzenledik. ‘Tecrit ve mahpus’ haklarını tartıştık. Bugün Human filmini gösterdik yarında bir çocuk filmi göstereceğiz. Etkinliklerimiz bu hafta boyu devam edecek. 17 Aralık’ta ise kapanış yürüyüşümüz olacak. İnsanız ve hepimizin ortak değerleri var. İnsan haklarının gerçekleştirilmesi noktasında herkesin insanca yaşamaya hakkı olduğundan hareketle bu tür aktivitelere insanların bakması gerektiğini düşünüyorum. Bu filmin güzel şeylere vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşma ardından film büyük bir ilgi ile izlendi.