Konser valilikçe ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle engellendi

img
ADANA - DBP Adana İl Örgütü ve MKM'li sanatçıların ortak yapmak istediği halk konseri, Adana Valiliği'nce "kamu güvenliği" gerekçe gösterilerek engellendi.
 
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Adana İl Örgütü ve Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) kapatılan Mezopotamya Kültür Merkezi'ne (MKM) bağlı sanatçılar, 16 Aralık'ta Adana Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde konser düzenlemek istedi. Sanatçılar Serhat Çarnewa, Pınar Aydınlar ve Kadir Çat'ın katılacağı halk konseri Adana Valiliği'nce "Kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal güvenliği" gerekçe gösterilerek engellendi. Engellemeye karşı DBP Adana İl Örgütü ve MKM'li sanatçılar, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Seyhan İlçe Örgütü binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. 
 
‘KEYFİ BİR KARAR’
 
Konser ile ilgili valiliğe başvuru yapan DBP Adana İl Örgütü yöneticisi Hayrettin Öz, valiliğin kendilerine önce izin verdiğini ancak Adana İl Emniyet Müdürlüğü'nün yönlendirmesiyle Valiliğin konserlerini engellediğini kaydetti. Öz, "Valilik konsere 10 gün kala beni arayıp makama çağırdılar. Bana konserin yapılamayacağını söylediler. Valiliğinin imzasının olduğu kağıdı verdiler. Bana 'konserin kamu güvenliğini sağlayamayız' dediler. Bizler konser için hazırlık yapıp, davetiyelerimizi dağıttık. Hem biz, hem halk hem de sanatçı arkadaşlarımız mağdur edilmiştir. Biz bu antidemokratik uygulamaları kabul etmiyoruz. İstanbul MKM'si konser düzenledi ve İstanbul Valiliği izin verdi. Ancak Adana neden izin vermiyor? Bu çelişkili bir durumdur. Adana Valiliği keyfi olarak engelliyor. Sonuna kadar mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu. Şükran Efetürk ise, "Bu karar Kürt dili ve sanatı önünde bir engeldir. Bizler Adana Valiliği'nin bu kararını kınıyoruz. Bizler bunu kabul etmiyoruz" dedi.