MESAM yönetimi yeniden Arif Sağ ve ekibinde

img

İSTANBUL – Kayyum atanan MESAM’ın yapılan 9. Olağanüstü Genel Kurul toplantısının ardından yönetime yeniden Arif Sağ ve ekibi seçildi.

Kayyum atanan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (MESAM) dün yapılan 9. Olağanüstü Genel Kurul toplantısında yönetime yeniden Arif Sağ ve ekibi seçildi. 
 
Arif Sağ ve ekibinin görevden alınarak yerine Coşkun Sabah'ın başını çektiği bir kayyum yönetiminin atanmasının ardından Sağ ve ekibinden 30 kişi Haysiyet Kurulu'na gönderilmişti. Ancak Genel Kurul’a bir gün kala, kurula sevk edilen isimler, üyelikleri iptal edilerek ihraç edildi. 
 
Dün ilk olarak divan seçimini kazanan kayyum karşıtı sanatçılar, Arif Sağ, Cahit Berkay, Ali Haydar Timisi, Metin Karataş ve Ali Rıza Binboğa’nın da olduğu otuza yakın ismin MESAM üyeliklerinin geri verilmesi için verilen yönergeyi oylamaya sundu. Yüzde 62 oyla üyelikleri geri verilen Arif Sağ ve ekibi,  Yönetim Kurulu oylamasının sonunda yeniden yönetime geçti. Yönetime geçen isimler şu şekilde: 
 
1- A. Cahit Berkay
2- Arif Sağ
3- Ali Haydar Timisi
4- Elif Nun İçelli
5- Metin Karataş
6- Ali Rıza Binboğa
7- Celal Ulusu
8- Ali Yavuz
9- Ali Rıza Erdoğan
10- Ahmet Can Akyol
11- Faruk Demir
 
Bakanlık tarafından kayyum olarak atanan Coşkun Sabah başkanlığındaki geçici kurul ise sonuçlara itiraz etti ve salonu terk etti.