MESAM üyeleri kayyum Coşkun Sabah'ı konuşturmadı

img

İSTANBUL -  Arif Sağ, Cahit  Berktay, Ali Haydar Timisi ve Ali Rıza Binboğa’nın da aralarında bulunduğu 30 sanatçısının ihraç edildiği MESAM üyeleri, kayyum olarak atanan Çoşkun Sabah’ı Olağanüstü Genel Kurul’da protesto ederek konuşturmadı. Genel Kurula girişleri engellenen ihraç edilen isimlere oylama sonucu üyelikleri iade edildi.

 
 
Kayyum atanan Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (MESAM) 9. Olağanüstü Genel Kurul toplantısı Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde başladı. Arif Sağ ve ekibinin görevden alınarak yerine Coşkun Sabah'ın başını çektiği bir kayyum yönetiminin atanmasının ardından Sağ ve ekibinden 30 kişi Haysiyet Kurulu'na gönderilmişti. Ancak Genel Kurul’a bir gün kala, kurula sevk edilen isimler, üyelikleri iptal edilerek ihraç edildi.
 
İHRAÇ EDİLEN İSİMLER VE GAZETECİLER ALINMADI
 
Bu kararın ardından bugün toplanan Genel Kurul’un toplandığı otele gelen Arif Sağ ve ihraç edilen diğer isimler, toplantının yapıldığı salona alınmadı. Söz konusu isimler bu nedenle lobide beklemek zorunda kaldı. Arif Sağ, Cahit Berkay, Ali Haydar Timisi, Metin Karataş ve Ali Rıza Binboğa'nın imzasıyla dün yayınlanan açıklamada da, ihracın en büyük sebebinin Genel Kurula girmelerinin engellemek istenmesi olduğu vurgulanmıştı. 
 
İhraç edilen isimlerin yanı sıra kayyum yönetiminin kararıyla basın mensuplarının da Genel Kurul salonuna girişlerine izin verilmedi.
 
KÜRSÜDE PROTESTO İLE KARŞILAŞTI
 
Ancak edinilen bilgilere göre, öğle saatlerinde başlayan Genel Kurul’da önce divan seçimi yapılması beklenirken, kayyum Coşkun Sabah'ın konuşma yapmak üzere kürsüye çıkması salonda tansiyonu bir anda yükseltti. 
 
Sabah'ın divan seçiminden önce konuşmasının usulsüzlük olduğunu belirten MESAM üyeleri, Sabah'ı protesto ederek, konuşmasına izin vermedi.
 
DİVAN SEÇİMİNİ MUHALİFLER KAZANDI
 
Gösterilen tepkiler üzerine divan seçimine gidildi. Oylamada kayyum yönetimin hazırladığı divan listesi 400 oy alırken, karşı liste 444 oy alarak divana seçildi. Kayyum karşıtı listede yer alan sanatçılar Sümer Ezgü, Feridun Düzağaç, İbrahim Dizlek ve Elif Nun İçelli divandaki yerlerini aldı.
 
Kayyum listesine karşı divan seçiminde elde edilen bu başarı, o esnada lobideki bekleyişlerini sürdüren Arif Sağ ve ihraç edilen sanatçılarca alkışlarla karşılandı.
 
Kayyum Coşkun Sabah ise, oylamaya dönük “Divanı kazanmak Genel Kurulu kazanmak anlamına gelmiyor” sözlerini sarf etti.
 
OYLANAN YÖNERGE İLE ÜYELİKLERİ İADE EDİLDİ
 
Devam eden Genel Kurul’da, ihraç edilen isimlerin üyeliklerinin geri verilmesi için yönerge sunuldu. Bunun üzerine divanın oylamaya sunduğu yönerge yüzde 62 ile kabul edilince ihraç edilen isimlerin MESAM üyelikleri geri verildi.  
 
Üyelikleri iade edilen sanatçılar, karara dönük sevinçlerini bekledikleri lobide "Adalet kazandı" diyerek gösterdi. Üyelikleri iade edilen isimler karar üzerine Genel Kurul'un yapıldığı salona geçti.