Yakılan Yılmaz Güney Sineması’nın yerine park yapıldı

img

BATMAN -  Yakılıp yıkılan Yılmaz Güney Sineması'nın yerine peyzaj çalışması yapılarak yanındaki parkla birleştirildi.

Batman Belediyesi’ne atanan kayyumun ilk iş olarak kentin simgeleri arasında yer alan Yılmaz Güney Sineması’nın kapısına kilit vurmak oldu. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yönetimindeki belediyeye 2016 yılında kayyum atamasının ardından sinema salonunda elektrik kontağında çıktığı ileri sürülen yangınla küle döndü. Sinema salonu daha sonra yapılacağı belirtilerek tamamen yıkıldı. 
 
KAYYUMUN YAPTIĞI HER ANKETTE ‘SİNEMA’ ÇIKTI
 
Salonun yerine sürekli “'Sinema yeri yeşil alan olsun” seçeneğiyle anket yaptıran kayyum, istediği onayı Batman halkından alamadı. Halkın sinemayı geri talebine karşı kayyum Ertuğ Şevket Aksoy, bu kez kendisine ait Twitter hesabından “cami mi sinema mı” şıklarıyla yeni bir anket başlattı. Bu anketin sonucunda da kent halkı sinemasını geri istedi. 
 
Yıkılan sinemanın çevresine yeni yapılacak binanın projesinin olduğu fotoğraflı tanıtım bariyerleri bırakılarak kısa bir süre içinde inşaata başlanacağı belirtilmişti. Ancak inşaata başlanmadan peyzaj çalışması yapılarak Yılmaz Güney Sineması’nın olduğu parsel Atatürk Parkı’yla birleştirildi.