Kayyum Yılmaz Güney Sineması’nın yerine ‘Camii mi sinema mı’ anketi başlattı

img

BATMAN - Yılmaz Güney Sineması'nın yeniden yapılmasını isteyen halka rağmen kayyum bu kez de "Camii mi sinema mı?" diye anket başlattı. 

Batman'ın önemli simgeleri arasında yer alan Yılmaz Güney Sineması’nın kapısına, Demokratik Bölgeler Partili (DBP) belediyeye 2016 yılında kayyum atanmasının hemen ardından kilit vuruldu. 30 Ocak 2017 tarihinde elektrik kontağından çıktığı ileri sürülen yangında küle dönmesinin ardından sinema bir süre sonra yıkıldı. Kayyum tarafından yeniden inşa edileceği yönündeki açıklamalara rağmen, “Sinema yerine yeşil alan olsun” seçeneğiyle anket başlatılmış anket sonucu kamuoyu ile paylaşılmazken son olarak yüzde 80'e yakın yurttaş sinema seçeneğini işaretlemişti. Belediyenin resmi internet sitesinde yer alan anketin yanı sıra şimdi de kayyum Ertuğ Şevket Aksoy şahsına ait twitter hesabından "camii ve sinema" şıklarının olduğu yeni bir anket çalışması başlattı. 
 
'KÜRTÇE OKUL AÇMAK MEMLEKETİMİZİN AYIBI'
 
Batman Belediyesi kayyumu Ertuğ Şevket Aksoy yaptığı anketle ilgili şu ifadelere yer verdi: "Yaptığımız anket sonucu Yılmaz Güney Sinemasının tekrar yapılması talep edilmektedir. Vatandaşlarımız bir kısmı da mevcut yere Camii yapılmasını istemekte ve şıklarda neden Camii yok diye sormaktalar. Bir ankette bu şekilde yapmak istemekteyim." 
 
Altı günlük hazırlanan sosyal medya anketinde şuana kadar yüzde 66 oranında kullanıcı sinema yapılsın şıkkını işaretlerken, yapılan yorumlardan birine Aksoy'un verdiği yanıt ise dikkat çekti. @botanbavli adlı kullanıcının "Milleti çok düşünüyorsan Kürtçe ana dili eğitim okulu açarsın ama nerde sende o yürek..." demesine Aksoy, hesabından şu şekilde yanıt verdi: "Hayatımızın her alanında (evde, işte, sokakta) Kürtçe konuşuluyorken ve hatta okullar bile Kürtçe dersi varken Kürtçe okulu açmak memleketimizin adına ayıbımız olmaz mı? Ve bir soru: Yürek Kürtçe okulu açmak mıdır? Eğer öyle ise en yürekli zaten devlet okullarında dersini açtı..."
 
Birçok sosyal medya kullanıcı yorumları ile de sinema istediğini yazdı.