Hinek Henek ekibi oyuncularından söyleşi

img

DİYARBAKIR- Hinek Henek ekibi oyuncuları, Dicle Kültür Sanat Derneği'nde izleyicilerle söyleyişi gerçekleştirdi.

Hinek Henek oyuncuları Sur ilçesindeki Dicle Kültür Sanat Derneği'nde tiyatrocular, yazarlar ve seyircilerle bir araya geldi. Hinek Henek oyuncuları Erdal Kaya, Rugeş Kırıcı, Perinaz Delazy ve Özcan Ateş sahnelenen oyun hakkında konuşarak, izleyicilerden görüş ve öneri aldı.

Tiyatro Jiyana Nû'nın Hinek Henek oyuncularından Rugeş Kırıcı, tiyatroya 20 yıl önce başladığını, Türkçe yaptığı tiyatroda "Ben bu değilim" diyerek Kürtçe tiyatro yaptığını belirterek, Hinek Henek oyunu hakkında bilgi verdi. Pandemi döneminde tiyatroların yasaklanmasının ardından nasıl bir yol ile izleyiciler karşısına çıkacakları noktasında bir sene tartıştıktan sonra, Hinek Henek oyununu çekmeye karar verdiklerini söyledi.

Amed Şehir Tiyatrosu'nun yeni yerinin kurulmasından sonra çekimlere zorlukla başladıklarını belirten Kırıcı, internet üzerinden "Siz yazın biz oynayalım" kampanyasını başlattıklarını hatırlattı. Çekimlerin başlamasının ardından 'acaba gelecek haftanın programını yetiştirebilir miyiz?' endişesini hissettiklerini ifade eden Kırıcı, "Yüzyüze görmememize rağmen bizler birçok kişinin yazdığı sekçleri oynadık. Bu da bize moral verdi" dedi.

HİNEK HENEK'E İLGİ YÜKSEK

Ardından konuşan Amed Şehir Tiyatrosu oyuncusu Özcan Ateş ise, 20 yıllık tiyatroculuk hayatında ilk kez halkla bir söyleyişi gerçekleştirdiğini belirtti. Bunun Hinek Henek oyunun başarısı olduğunu ifade eden Ateş, oyunu ilk senesinde seyircisiz çektiklerini ifade etti. Seyirci temasının olmamasının kendilerini olumsuz etkilemesinden ötürü izleyicilerle beraber bölümleri çekmeye karar verdiklerini söyledi.Ateş, Hinek Henek'i ayda 2 bölüm çekmelerinin nedeninin hem tiyatro oynamaları hem de grupların bir araya gelmesinin zorluğundan kaynaklandığını söyleyerek, ileride şartlar elverişli olursa 4 bölüm çekmeyi düşündüklerini belirtti.

'HEDEF DAHA FAZLA İZLEYİCİ'

Tiyatro Mencel oyuncularından Perinaz Delazy ise, Hinek Henek'in kendileri için okul olduğunu ifade etti. Delazy, Hinek Henek'i ileride daha fazla yere ulaştırmaya çalışacaklarını söyledi.

‘DERDİMİZ DİLİMİZ’

Batman Yeni Sahne Tiyatrosu’ndan Erdal Kaya ise, Hinek Henek'e ilk olarak Yeni Yıl bölümünde başladığı bilgisini verdi. Konuk oyuncu olarak geldikten sonra oyuna dahil olduğunu belirten Kaya, "Bizim derdimiz dilimizdir. Ben üniversitede tiyatroyu Türkçe yapıyordum. Memlekete gelince sadece Kürtçe yapmaya başladık. Şuanda bir aradayız. Ve bence bu oyun iyi gidiyor" dedi.

Ardından söz alan izleyiciler, skeçleri çekerken oyuncuların eksik kaldığı noktaları, zorlandığı alanları ve oyunu daha fazla nasıl geliştirebileceklerine dair sorularıyla önerilerde bulundu.