Rîvyon Festivali coşkuyla başladı

img
MARAŞ - Pazarcık ilçesinde düzenlenen Tilkiler Köyü 7’nci Birlik ve Dayanışma Festivali binlerce kişinin katılımı ile coşku ile başladı.
 
Maraş Pazarcık ilçesine bağlı Rîvyon kırsal mahallesinde düzenlenen Tilkiler Köyü 7’nci Birlik ve Dayanışma Festivali coşku ile başladı. Rîvyon Mahallesi’nde bulunan kendir ovasında düzenlenen festival iki gün sürecek. Festival çerçevesinde ovada çok sayıda çadır kuruldu. Kitap ve yemek standlarının olduğu festival alanında bir araya gelen binlerce yurttaş, imece ile festival alanını temizledi. Festivalle katılan kadınlar ulusal elbiseler ile katıldı, festivale katılanlar birçok yok olmaya yüz tutmuş ulusal oyun oynandı. Festival alanında sağlık sorunları için bir seyyar hastane kuruldu. Festivale Rîvyon Mahallesi sakinlerinin yanı sıra çok sayıda Antep ve Avrupa'da yaşayan Rîvyonlu yurttaş katıldı. Demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Milletvekilli Mahmut Toğrul festivale katılarak katılımcılara birlik ve dayanışma mesajları verdi. 
 
Festival çerçevesinde yarın açılışı yapılacak Tilkiler Köyü Cem Evi ve Kültür Merkezi bahçesinde sahne kuruldu. Sahne alan sanatçılar son dönemde yasaklanan konser ve Kürtçeye dönük baskılara tepki gösterdi. Sanatçılar Kürtçe ve Türkçe seslendirdikleri şarkılar ile katılımcılara keyifli anlar yaşattı. 
 
Koma Dahol seslendirdikleri Kürtçe şarkılar eşliğinde katılımcılar halaya durdu. Ardından sahne alan Yener Bulut ve Ümit Durak seslendirdikleri birçok yöre şarkısı ile katılımcılardan tam not aldı. Son olarak İlkay Akkaya sahne aldı. Akkaya'nın sahne alması ile katılımcılar uzun süre alkışladı. Katılımcılar Akkaya'nın seslendirdiği şarkılara eşlik ederek, keyifli anlar geçirdi.
 
YARIN DEVAM EDECEK 
 
Festivale katılanlar geceyi ovada kurdukları çadırlarda geçirecek. Yarın devam edecek festival çerçevesinde mahalleliler tarafından imece olarak yapılan Tilkiler Köyü Cem Evi ve Kültür Merkezi'nin açılışı yapılacak. Koma Zelal ve Özlem Özdil'in sahne alacağı festival Cem Evi'nde Muhabbet Cemi ile son bulacak.