‘Elizabeth’ Batman’da tiyatro severlerle buluştu

img

BATMAN - Dario Fo’nun Kürtçe’ye çevrilen “Neredeyse Kadın: Elizabeth” (Hema Hema Jin Elizabeth) adlı oyunu Batman’da tiyatro severlerle buluştu.

Amed Şehir Tiyatrosu oyuncaları Dario Fo’nun Kürtçe’ye çevrilen “Neredeyse Kadın: Elizabeth” (Hema Hema Jin Elizabeth) adlı oyunuyla Batman da tiyatro severlerle buluştu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde gerçekleştiren tiyatro gösterimine görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Tevgera Jinên Azad (TJA), HDP Batman İl Örgütü ile çok sayıda tiyatro sever katıldı.  Yazar Dilawer Zaraq’ın İtalyan oyun yazarı Dario Fo’nun “Neredeyse Kadın: Elizabeth”  oyununu  “Hema Hema Jin Elizabeth” adıyla Kürtçe’ye çevirdiği tiyatro gösteriminin yönetmenliğini Amed Şehir Tiyatrosu oyuncusu Berfin Emektar yaptı.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Tiyatro salonunda oyunun başlamasıyla birlikte perdeler açıldı. Hema Hema Jin Elizabeth oyunu seyirciler tarafından büyük ilgi ve coşku ile izlendi.

Yazar Dario Fo’ya göre “Neredeyse Kadın: Elizabeth” oyunu bir ayna oyunudur. Kraliçe; bazen erkeklere hükmeden, bazen onları yöneten, bazen de erkek egemen kültürü içinde bir kurban olarak kalmış kadındır. Oyunda yaşanan politik kavgalar, iktidar hırsı son derece günceldir. Yazar güçlü politik mesajlarıyla seyirciyi güldürmeyi asla unutmaz. Oyun tarihi bir komedi ve politik bir dramdır.